skład / składniki
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę pszenną do miski o odpowiedniej wielkości, a następnie przesiej mąkę kukurydzianą. Dokładnie wymieszaj oba rodzaje mąki trzepaczką.
2. Wlej paprykę, proszek do pieczenia, sól i cukier do pojemnika na mieszankę mąki. Następnie ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką.
3. Rozbij jajko i wszystko dobrze wymieszaj.
4. Teraz wlej mleko do pojemnika, dokładnie wymieszaj ciasto trzepaczką, aż będzie gładkie. Zasadniczo, aby nie było grudek, możesz ubić ciasto mikserem. Konsystencja gotowego ciasta jest uzyskiwana jako gęsta śmietana.
5. Ciasto jest gotowe-przygotuj kiełbaski. Aby to zrobić, obierz je z folii i pokrój na pół. Lub możesz od razu kupić małe kiełbaski. Do każdej kiełbasy wkładamy drewniane szaszłyki.
6. Teraz przechodzimy do najciekawszego etapu - bezpośredniego przygotowania tej niezwykłej i bardzo smacznej przekąski. Więc wlej ciasto do wysokiej szklanki. Wlej również mąkę do płaskiego talerza. Umieść dużą głęboką patelnię z grubym dnem, aby rozgrzać się na dużym ogniu, wlej do niej olej.
7. Bierzemy kiełbaski na szaszłykach po kolei i zwijamy je w mące. Następnie zanurzamy kiełbasę w cieście, a następnie ostrożnie wyjmujemy okrężnymi ruchami. Czekamy, aż nadmiar ciasta trochę spłynie.
8. Kiełbasę w cieście zanurzamy w gorącym oleju i smażymy, aż ciasto będzie gotowe. Powinien stać się złoty. W ten sposób robimy wszystkie kiełbaski.
podawaj kiełbaski na gorąco z keczupem i musztardą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g