kiełbaski w cieście

ciekawa przekąska na każdą okazję! Kiełbaski w cieście to wszechstronne danie. Możesz gotować na łonie natury, siedząc przy ognisku. Aby to zrobić, po prostu weź ze sobą ciasto w słoiku i kiełbaski ze szaszłykami. I możesz gotować w domu, organizując małe przyjazne spotkania przy stole. Nawet na świątecznym stole takie kiełbaski będą wyglądać odpowiednio! Cóż, co nie jest uniwersalnym daniem?! Nawiasem mówiąc, w USA jest bardzo popularny i nazywa się corn dog. Na jego cześć organizowane są nawet coroczne uroczystości!
marakeshAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 64 % 39 g
węglowodany 26 % 16 g
434 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Przesiej mąkę pszenną do miski o odpowiedniej wielkości, a następnie przesiej mąkę kukurydzianą. Dokładnie wymieszaj oba rodzaje mąki trzepaczką.

2. Wlej paprykę, proszek do pieczenia, sól i cukier do pojemnika na mieszankę mąki. Następnie ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką.

3. Rozbij jajko i wszystko dobrze wymieszaj.

4. Teraz wlej mleko do pojemnika, dokładnie wymieszaj ciasto trzepaczką, aż będzie gładkie. Zasadniczo, aby nie było grudek, możesz ubić ciasto mikserem. Konsystencja gotowego ciasta jest uzyskiwana jako gęsta śmietana.

5. Ciasto jest gotowe-przygotuj kiełbaski. Aby to zrobić, obierz je z folii i pokrój na pół. Lub możesz od razu kupić małe kiełbaski. Do każdej kiełbasy wkładamy drewniane szaszłyki.

6. Teraz przechodzimy do najciekawszego etapu - bezpośredniego przygotowania tej niezwykłej i bardzo smacznej przekąski. Więc wlej ciasto do wysokiej szklanki. Wlej również mąkę do płaskiego talerza. Umieść dużą głęboką patelnię z grubym dnem, aby rozgrzać się na dużym ogniu, wlej do niej olej.

7. Bierzemy kiełbaski na szaszłykach po kolei i zwijamy je w mące. Następnie zanurzamy kiełbasę w cieście, a następnie ostrożnie wyjmujemy okrężnymi ruchami. Czekamy, aż nadmiar ciasta trochę spłynie.

8. Kiełbasę w cieście zanurzamy w gorącym oleju i smażymy, aż ciasto będzie gotowe. Powinien stać się złoty. W ten sposób robimy wszystkie kiełbaski.

podawaj kiełbaski na gorąco z keczupem i musztardą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g

Podobne przepisy