skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj miąższ wołowy bez kości pod bieżącą wodą. Aby ułatwić obsługę maszynki do mięsa, pokrój mięso na kawałki i przewiń przez środkowy ruszt. Zawsze dwukrotnie przewijam mięso mielone, aby mięso po ugotowaniu było jak najbardziej miękkie. Dotyczy to zwłaszcza wołowiny.
Krok 2:
Umyj i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę. Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień do średniego i dobrze rozgrzej olej roślinny. Następnie ułóż marchewki i cebulę smażyć przez trzy minuty.
Krok 3:
Dodaj mięso mielone, wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez około siedem minut. Nawiasem mówiąc, mięso mielone jest odpowiednie dla wieprzowiny, a nawet kurczaka. I możesz zrobić 50/50: wołowina / wieprzowina. Będzie bardzo smacznie.
Krok 4:
Podczas smażenia mięsa umyj ziemniaki szczotką. Będzie więc pewność, że na skórce nie pozostaną żadne cząstki ziemi. Obierz i pokrój bulwy w dość duże paski, jeśli chcesz, aby ziemniaki wyróżniały się wizualnie w gotowym naczyniu.
Krok 5:
Pod zamkniętą pokrywką gotuj naczynie na średnim ogniu przez pięć minut. Musisz już ostrożnie mieszać, aby nie naruszyć integralności słomy ziemniaczanej.
Krok 6:
Umyj kapustę pod bieżącą wodą i posiekaj w cienkie, długie paski. Dzięki cienkiemu krojeniu kapusta jest dodawana na samym końcu.
Krok 7:
Dodaj koncentrat pomidorowy i drobno starty czosnek. Sól i pieprz naczynie. Wlej przefiltrowaną wodę. Delikatnie wymieszaj i pod przykryciem gotuj na małym ogniu, aż ugotuje się przez około dwadzieścia minut. Czasy gotowania mogą się różnić w zależności od indywidualnych cech patelni i samej kuchenki.
wydaje się, że proste składniki, a dla moich domowych danie okazało się nowością i bardzo szybko poszło na polowanie. Tak, a ja kochałem to danie ze względu na całą gamę smaków, które niesie.
na pewno będę gotować więcej i więcej niż raz!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal / 100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal / 100g