skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Dobrze umyj wieprzowinę, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na dowolne kawałki
Krok 3:
Dodaj skrobię-ziemniak lub kukurydza, oba będą działać
Krok 4:
Dobrze wymieszaj, mięso powinno być całkowicie suche, to ważne
Krok 5:
Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na oleju roślinnym przez 3-5 minut
Krok 6:
Wlej sok z ananasów w puszkach na osobną patelnię, dodaj sos pomidorowy lub dobry keczup, w skrajnych przypadkach 1 stół. l. pasta pomidorowa
Krok 7:
Wlać sos sojowy
Krok 8:
Doprowadzić do wrzenia i podgrzać przez 2 minuty
Krok 9:
Następnie dodaj smażoną wieprzowinę na patelnię, gotuj na średnim ogniu pod przykryciem przez 10 minut, w tym czasie sos nieco zgęstnieje
Krok 10:
Dodaj ananasy w puszkach i podgrzewaj pod pokrywką przez kolejne 5 minut-ananasy moczą się w sosie i stają się bardziej miękkie
Krok 11:
Nasze danie jest gotowe
Krok 12:
Do podania grubo posiekaj natkę pietruszki lub zieloną cebulę
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g