skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę na ćwiartki, marchewki na kostki. Filetuj kurczaka na średnie kawałki. Czosnek jest drobno, ale nożem, aby sok został zachowany.
Krok 2:
W różnych miskach rozwałkuj posiekane warzywa i mięso w mące.
Krok 3:
Warzywa szybko smażyć w oleju roślinnym na dużym ogniu na złoty kolor, lekko posolić. Połóż smażone warzywa na talerzu.
Krok 4:
Kawałki kurczaka usmażyć na oleju, w którym smażono cebulę z marchewką. Sól, pieprz, dodaj czosnek.
Krok 5:
Do fileta z kurczaka przełożyć podsmażoną cebulę i marchewkę, wymieszać i rozgrzej przez 5 minut.
Krok 6:
Wszystko! Delikatne, soczyste mięso jest gotowe. Podawać z warzywami, ulubionym sosem. Do dekoracji dobrze: ryż, makaron, ziemniaki, owsianka. Smacznego !
dobra, szybka opcja na codzienne menu. Szczególnie podoba się tym, którzy nie lubią sosu lub wolą inne sosy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g