skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować nadzienie do naleśników, przygotuj niezbędne składniki. Mięso mielone można wziąć i każde mięso. Użyję mielonej wieprzowiny. Weź więcej cebuli. Soczystość nadzienia będzie zależeć od jego ilości. Im większa cebula, tym bardziej soczyste będzie nadzienie.
Krok 2:
Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Drobno posiekaj obraną cebulę.
Krok 3:
Rozgrzej gorącą patelnię, aż będzie gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Następnie włóż posiekaną cebulę na patelnię i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż stanie się przezroczysta. Nie zapomnij wymieszać cebuli, aby się nie przypaliła.
Krok 4:
Następnie dodaj mięso mielone na patelnię do cebuli. Wszystko dobrze wymieszaj. Smaż wszystko razem przez 10-12 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5:
Gotowe mięso mielone zmieni kolor na złoty z bardzo apetycznym aromatem. Pod koniec smażenia dodaj trochę soli i przypraw do mielonego mięsa według własnych upodobań. Schłodzić farsz z mięsa mielonego, aż będzie ciepły.
Krok 6:
Zawiń gotowe nadzienie w naleśniki i podawaj Smacznego!
naleśniki od dawna są częstym gościem na naszych stołach. Nie oznacza to, że jest to danie dietetyczne. Ale po prostu nie można z nich zrezygnować. A tym bardziej od naleśników z nadzieniem mięsnym.
naleśniki z mięsem mielonym to bardzo smaczny i satysfakcjonujący posiłek. Mogą być przygotowywane i podawane jako główny posiłek lub jako dodatkowa przekąska na świątecznym stole.
te naleśniki będą niezbędnym daniem w tygodniu karnawału. Do gorących naleśników dodaj trochę świeżej śmietany.
przygotowując nadzienie, możesz dodać do niego trochę startej marchewki i usmażyć wszystko razem. Możesz uzupełnić nadzienie kapustą i zgasić wszystko razem. W każdym razie nadzienie na bazie mięsa mielonego będzie bardzo smaczne i satysfakcjonujące.
takie naleśniki przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny.
takie nadzienie po prostu nie może się nie podobać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g