nadzienie do naleśników z mielonego mięsa

jeden z najpopularniejszych dodatków do naleśników. Apetyczne i pyszne naleśniki z nadzieniem mielonym będą bardzo przydatne na śniadanie, przed rozpoczęciem dnia pracy. Same naleśniki i nadzienie można przygotować dzień wcześniej, a rano owinąć mięso mielone w naleśnik i smażyć na maśle.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 71 % 27 g
węglowodany 5 % 2 g
293 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować nadzienie do naleśników, przygotuj niezbędne składniki. Mięso mielone można wziąć i każde mięso. Użyję mielonej wieprzowiny. Weź więcej cebuli. Soczystość nadzienia będzie zależeć od jego ilości. Im większa cebula, tym bardziej soczyste będzie nadzienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie. Drobno posiekaj obraną cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozgrzej gorącą patelnię, aż będzie gorąca i wlej na nią trochę oleju roślinnego. Następnie włóż posiekaną cebulę na patelnię i smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż stanie się przezroczysta. Nie zapomnij wymieszać cebuli, aby się nie przypaliła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj mięso mielone na patelnię do cebuli. Wszystko dobrze wymieszaj. Smaż wszystko razem przez 10-12 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe mięso mielone zmieni kolor na złoty z bardzo apetycznym aromatem. Pod koniec smażenia dodaj trochę soli i przypraw do mielonego mięsa według własnych upodobań. Schłodzić farsz z mięsa mielonego, aż będzie ciepły.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiń gotowe nadzienie w naleśniki i podawaj Smacznego!

naleśniki od dawna są częstym gościem na naszych stołach. Nie oznacza to, że jest to danie dietetyczne. Ale po prostu nie można z nich zrezygnować. A tym bardziej od naleśników z nadzieniem mięsnym.
naleśniki z mięsem mielonym to bardzo smaczny i satysfakcjonujący posiłek. Mogą być przygotowywane i podawane jako główny posiłek lub jako dodatkowa przekąska na świątecznym stole.
te naleśniki będą niezbędnym daniem w tygodniu karnawału. Do gorących naleśników dodaj trochę świeżej śmietany.
przygotowując nadzienie, możesz dodać do niego trochę startej marchewki i usmażyć wszystko razem. Możesz uzupełnić nadzienie kapustą i zgasić wszystko razem. W każdym razie nadzienie na bazie mięsa mielonego będzie bardzo smaczne i satysfakcjonujące.
takie naleśniki przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny.
takie nadzienie po prostu nie może się nie podobać!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy