skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj zestaw produktów potrzebnych do zrobienia odpowiedniego Krabsburgera od SpongeBoba.
Krok 2:
Pokrój cebulę w pierścienie. Aby cebula nie była gorzka, zalej ją pół szklanki wrzącej wody i lekko marynuj, dodając 2 łyżki octu 9% i 1 łyżeczkę cukru. Możesz wziąć czerwoną cebulę, jest słodka i nie gorzka.
Krok 3:
Przygotuj mięso mielone na kotlety. Mięso mielone nadaje się zarówno do wołowiny, jak i wieprzowiny. Tym razem użyłam wieprzowiny z kurczakiem. Do mięsa mielonego nie trzeba dodawać nic oprócz soli i pieprzu. Nawet bez jajka mięso mielone doskonale się rzeźbi. Z mięsa mielonego tworzymy duży kotlet o wielkości nieco większej niż średnica bułki.
Krok 4:
Smażyć placki krabowe na odrobinie oleju roślinnego przez pięć minut z każdej strony, aż będą złotobrązowe.
Krok 5:
Bułka burgerowa musi być z sezamem. Pokrój bułkę wzdłuż podstawy na dwie części. Zrumień obie części bułki na suchej patelni z jednej strony.
Krok 6:
Rozpoczynamy montaż Krabsburgera. W kreskówce, zgodnie z przepisem, kotlet jest układany jako pierwszy na chrupiącej bułce. Usmażyła się i stała się mniej więcej tego samego rozmiaru co bułka.
Krok 7:
Umyj liść sałaty pod bieżącą wodą, lekko wysusz i połóż na kotlecie.
Krok 8:
Następnie kładziemy talerz roztopionego sera kanapkowego. Można go zastąpić cienkim plasterkiem zwykłego twardego sera.
Krok 9:
Następnie włóż kilka pierścieni marynowanej cebuli(w oryginale świeżej czerwonej, ale z marynowaną smaczniejszą).
Krok 10:
Pokrój pomidora w cienkie kółka i rozłóż na cebuli.
Krok 11:
Następnie polej keczupem pomidorowym.
Krok 12:
I nie zapomnij o musztardzie (pół łyżeczki).
Krok 13:
Następny przepis SpongeBoba to piculi. Piculi to małe marynowane warzywa. W naszym przypadku bierzemy kiszone korniszony i kroimy je w poprzek.
Krok 14:
I na koniec przykryj naszego Krabsburgera drugą połową chrupiącej bułki sezamowej.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g