skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bakłażana z warzywami w piekarniku? Pokrój bakłażana w plastry. Ich grubość powinna wynosić około 4 mm.
Krok 2:
Pozostaw te plastry bakłażana w słonej wodzie na 20 minut. Osusz je przed smażeniem na ręczniku papierowym.
Krok 3:
Dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i sól do majonezu.
Krok 4:
Na oleju usmażyć szybko już wysuszone plastry.
Krok 5:
Zacznij układać nasze wieże warstwami. Posmaruj każdy plasterek bakłażana majonezem czosnkowym.
Krok 6:
Na sosie ułóż plastry warzyw (pomidory i paprykę, wcześniej posiekane).
Krok 7:
Posyp nasionami. Posyp trochę serem każdą warstwę.
Krok 8:
Na wierzch łuszczące się & quot; wieże & quot; posmaruj sosem i posyp serem.
Krok 9:
Piecz 15 minut bakłażana z serem w piekarniku, aby zrumienić skórkę serową i lekko ugotować warzywa.
Krok 10:
Smacznego!
zdarza się, że dana osoba nie lubi bakłażana. Ale po tym, jak ten niebieski hejter spróbuje tego dania, nie będzie już mógł mówić negatywnie o tym pięknym przedstawicielu rodziny psiankowatych. Przy odpowiednim przygotowaniu to warzywo może zaskoczyć. Jego nieprzyjemny gorzki smak po namoczeniu po prostu znika. Przepis z bakłażanem, serem i warzywami pokochasz!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal / 100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g