klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym w powolnej kuchence

pyszne i delikatne klopsiki gotujemy w powolnej kuchence! Klopsiki w sosie w muitivarce to bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie! Kochają go zarówno dzieci, jak i dorośli. Przygotuj klopsiki z kurczakiem, wołowiną, mieloną wieprzowiną lub różnymi. Wraz z pojawieniem się multicookera w kuchni gotowanie tego dania stało się jeszcze łatwiejsze i szybsze)) dzisiaj będziemy gotować w ten sposób. I podawaj klopsiki dobrze ze śmietaną)
AngelAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 25 grudnia-1 stycznia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 40 % 10 g
118 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze spłucz ryż w kilku wodach i gotuj. Wlej wodę 1: 3. Gotuj do lekko niedogotowanego stanu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli masz gotowe mięso mielone, pomiń ten krok. Jeśli filet jest taki jak mój, musisz zmielić go w maszynce do mięsa wraz z cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj gotowe mięso mielone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Schłodzony ryż gotowany do połowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj ryż do mięsa mielonego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj surowe jajko, sól i pieprz do smaku. Dodaj ulubione przyprawy i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ręce zanurzone w wodzie tworzą klopsiki. Rozmiar jest nieco większy niż jajko kurze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż lekko klopsiki. Trochę-żeby trochę chwycić.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż smażone klopsiki do miski Multicooker.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotowanie sosu. W misce lub misce wymieszaj śmietanę, sos pomidorowy i wodę. Mam domowy sos pomidorowy. Jeśli masz koncentrat pomidorowy-wystarczą 2 łyżki stołowe.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Napełnij nasze klopsiki sosem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy pokrywkę i włączamy tryb "gaszenia" na 1 godzinę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po godzinie gotowe klopsiki pachną niesamowicie!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż klopsiki na talerzu i polej pysznym sosem! Podawać ze śmietaną.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy