skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w kostkę, smaż na oleju słonecznikowym (weź 50 ml) przez 4-5 minut.
2. Umyj pieczarki, pokrój na duże talerze, Wyślij do cebuli, smaż dalej, aż wilgoć wyparuje z grzybów, około 10 minut na dużym ogniu.
3. Wołowinę myjemy, oczyszczamy z żył i folii, kroimy na kilka kawałków, z których każdy bijemy młotkiem kuchennym, tylko bardzo ostrożnie, aby nie uszkodzić włókien.
4. Pokonane talerze kroimy w podłużne kostki, zwijamy w mąkę, smażymy na pozostałym oleju słonecznikowym, wykonując maksymalny ogień, mieszając w tym procesie. Czas smażenia zajmie od 6 do 8 minut.
5. Połóż grzyby z cebulą na mięsie, wlej gorący bulion, wlej sól i pieprz, wymieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut.
6. Następnie wlej śmietanę, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia, pozwól jej parzyć pod zamkniętą pokrywką przez około 5-10 minut.
podając do potrawy, dodaj posiekaną natkę pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g