mięso po królewsku w piekarniku

bardzo smaczne i satysfakcjonujące danie godne królewskiego stołu! Ziemniaki z mięsem są zawsze mile widzianym gościem na każdym stole, aw tym wykonaniu po prostu objadanie się! Świetna alternatywa dla mięsa po francusku!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 20 % 5 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wieprzowinę na talerze i pokonaj z obu stron

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść w naczyniu do pieczenia wysmarowanym olejem roślinnym, solą

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Perchim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do sosu wymieszaj śmietanę i majonez

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj mięso częścią sosu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż cebulę na mięsie

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczarki kroimy w cienkie plasterki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż grzyby na cebuli, sól, pieprz, posmaruj częścią sosu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pomidory kroimy w cienkie plasterki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż pomidory w następnej warstwie

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój ziemniaki w cienkie plasterki

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż ziemniaki w następnej warstwie

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posmaruj pozostałym sosem

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Serek

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp górę startym serem i wyślij do piekarnika w 180 stopniach na 1 godzinę

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Mięso jest gotowe po królewsku!

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy