kanapki z kurczakiem

Ta obfita kanapka zaspokoi każdy głód! Kanapki z kurczakiem przygotowane według tego przepisu są niesamowicie apetyczne, soczyste w środku i niesamowicie smaczne. Tosty z kurczaka i boczku doskonale komponują się z pomidorem i zieloną sałatą. Można je podawać na ciepło na obfite śniadanie lub przygotować z wyprzedzeniem, aby zabrać je na kemping, piknik lub grill na świeżym powietrzu.
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 19 % 6 g
211 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Opłucz kawałek fileta z kurczaka i osusz. Połóż go na desce do krojenia i przykryj folią spożywczą i lekko (Nie mocno!) pokonaj go młotkiem, aby stał się tej samej grubości na całym obszarze.

2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i suchy mielony majeranek. Wymieszaj wszystkie składniki razem i wlej je do szczelnej, szczelnej torby. Umieść tam kawałki ubitego fileta z kurczaka. Szczelnie zamknij torbę i włóż mięso do lodówki do marynowania przez pół godziny.

3. Podczas gdy kurczak marynuje, przygotuj resztę produktów na kanapkę. Pokrój boczek w cienkie paski i usmaż je na suchej patelni. Pokrój bochenek na porcje o średniej grubości, a także usmaż je w tosterze lub na patelni bez dodatku oleju. Pokrój ser na cienkie talerze.

Umyj pomidory i pokrój w plasterki. Opłucz i osusz zieloną cebulę i liście sałaty. Drobno posiekaj cebulę i po prostu rozerwij duże liście sałaty rękami.

4. W małym głębokim pojemniku wymieszaj majonez i musztardę.

5. Po dostatecznym marynowaniu kurczaka wyjmij go z torby. Patelnia grillowa (może być zwykła z dnem antygarowym) umieszczona na kuchence i podgrzana. Następnie na średnim ogniu smaż filety z kurczaka przez około 5 minut z każdej strony.

6. Teraz możesz złożyć kanapkę. Aby to zrobić, posmaruj jeden z prażonych kawałków bochenka sosem majonezowo-musztardowym. Na wierzchu połóż liście sałaty i posiekaną zieloną cebulę. Następnie włóż smażony filet z kurczaka i talerze sera. Na wierzch z odrobiną kwaśnej śmietany i smażonym boczkiem. Na koniec ułóż plastry pomidora, a na wierzchu przykryj kolejnym smażonym plasterkiem bochenka, uprzednio posmarowanym sosem majonezowo-musztardowym.

gotowe kanapki z kurczakiem podawaj na gorąco do stołu. Można je również zrobić z wyprzedzeniem i zabrać ze sobą na piknik-zimne też są pyszne!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal / 100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal / 100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Majeranek suchy - 271   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy