skład / składniki
metoda gotowania
1. Opłucz kawałek fileta z kurczaka i osusz. Połóż go na desce do krojenia i przykryj folią spożywczą i lekko (Nie mocno!) pokonaj go młotkiem, aby stał się tej samej grubości na całym obszarze.
2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i suchy mielony majeranek. Wymieszaj wszystkie składniki razem i wlej je do szczelnej, szczelnej torby. Umieść tam kawałki ubitego fileta z kurczaka. Szczelnie zamknij torbę i włóż mięso do lodówki do marynowania przez pół godziny.
3. Podczas gdy kurczak marynuje, przygotuj resztę produktów na kanapkę. Pokrój boczek w cienkie paski i usmaż je na suchej patelni. Pokrój bochenek na porcje o średniej grubości, a także usmaż je w tosterze lub na patelni bez dodatku oleju. Pokrój ser na cienkie talerze.
Umyj pomidory i pokrój w plasterki. Opłucz i osusz zieloną cebulę i liście sałaty. Drobno posiekaj cebulę i po prostu rozerwij duże liście sałaty rękami.
4. W małym głębokim pojemniku wymieszaj majonez i musztardę.
5. Po dostatecznym marynowaniu kurczaka wyjmij go z torby. Patelnia grillowa (może być zwykła z dnem antygarowym) umieszczona na kuchence i podgrzana. Następnie na średnim ogniu smaż filety z kurczaka przez około 5 minut z każdej strony.
6. Teraz możesz złożyć kanapkę. Aby to zrobić, posmaruj jeden z prażonych kawałków bochenka sosem majonezowo-musztardowym. Na wierzchu połóż liście sałaty i posiekaną zieloną cebulę. Następnie włóż smażony filet z kurczaka i talerze sera. Na wierzch z odrobiną kwaśnej śmietany i smażonym boczkiem. Na koniec ułóż plastry pomidora, a na wierzchu przykryj kolejnym smażonym plasterkiem bochenka, uprzednio posmarowanym sosem majonezowo-musztardowym.
gotowe kanapki z kurczakiem podawaj na gorąco do stołu. Można je również zrobić z wyprzedzeniem i zabrać ze sobą na piknik-zimne też są pyszne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal / 100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Majeranek suchy - 271 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g