skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowujemy składniki:
- dobrze umyj mięso, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w kostkę o boku około 2,5-3 cm, a następnie posyp je solą i czarnym pieprzem, wymieszaj rękami,
- tryb boczku,
- myjemy i obieramy marchewki, kroimy w duże kostki,
- obierz cebulę, pokrój w kliny (na osiem części),
- obierz ząbki czosnku, wyciśnij przez prasę (możesz zetrzeć na drobnej tarce).
2. Składniki są przygotowane i można przejść bezpośrednio do procesu gotowania mięsa. Tak więc kładziemy dużą głęboką patelnię na średnim ogniu, dobrze ją podgrzewamy. Następnie rozprowadzamy boczek na patelni i smażymy go z ciągłym mieszaniem, aż będzie chrupiący. Połóż gotowy boczek na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
3. Wlej olej na tę samą patelnię, zwiększ ciepło do silnego, poczekaj, aż olej się rozgrzeje. Następnie kładziemy kawałki mięsa na patelni i smażymy je partiami po obu stronach, aż będą lekko rumiane.
4. W misce multicookera włóż przygotowane marchewki, cebulę, smażony boczek i wołowinę, posiekany czosnek, liść laurowy.
5. W małej misce wymieszaj sos sojowy, sos Worcester, piwo i tymianek. Wlej powstałą mieszaninę do produktów w powolnej kuchence, wszystko wymieszaj.
6. Zamykamy Multicooker pokrywką, ustawiamy tryb "gaszenia", czas wynosi 3 godziny. Zaletą tego trybu jest to, że produkty są gotowane przez długi czas w niskiej temperaturze. Efekt rosyjskiego pieca uzyskuje się, gdy jedzenie marnieje, stając się niezwykle miękkie i soczyste. Po trzech godzinach musisz spróbować mięsa. Jeśli nagle jest jeszcze sztywny (może to być, jeśli zwierzę było stare), dodaj jeszcze kilka godzin gotowania w tym samym trybie. Na tym samym etapie możesz dodać sól, jeśli uważasz, że to za mało.
7. Czas minął, mięso jest ugotowane - teraz otwieramy pokrywkę multicookera. Wymieszaj mąkę i wodę w misce, aż będzie gładka i wlej mieszaninę do miski, ponownie zamknij pokrywkę. Gotujemy wszystko razem w tym samym trybie przez kolejne pół godziny (sos powinien trochę zgęstnieć).
8. 15-20 minut przed końcem gotowania gotujemy makaron.
8. Usuń liść laurowy z gotowego dania. Serwujemy: w porcjach układamy makaron , na wierzchu mięso z sosem, posypujemy wszystko świeżymi posiekanymi ziołami.
serwujemy i cieszymy się wynikiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g