krewetki z mango i papryką

bardzo smaczny przysmak na pewno ci się spodoba!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 23 % 5 g
132 kcal
IG: 20 / 80 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

ten przepis kulinarny jest przeznaczony dla miłośników egzotycznej kuchni wietnamskiej. Niektóre potrawy z tego kraju mogą oczywiście wydawać się dziwne dla Europejczyka, ale to jedzenie jest całkowicie akceptowalne dla europejskich standardów. Polecam spróbować.
zaczniemy proces gotowania od umieszczenia na drewnianych patyczkach, umytych i suszonych krewetkach. Posyp krewetki pieprzem i odrobiną soli.
teraz obierz mango i odetnij duże kawałki owocu.
na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i umieść kawałki mango na patelni. Musisz położyć płaską stronę kawałka. Smażyć mango z jednej strony, aż będzie chrupiące, przez 2-3 minuty i można je wyjąć na talerz. Teraz umieść na tej samej patelni i paluszkach z krewetkami i smaż ze wszystkich stron przez 4-5 minut. Pałeczki będą bardzo wygodne w użyciu do obracania krewetek na patelni. Gdy krewetki się usmażą, kładziemy patyczki z krewetkami bezpośrednio na mango. Teraz możesz lekko polać wszystko oliwą z oliwek i udekorować danie zieloną cebulą i cytryną. Krewetki z czarnym pieprzem i prażonym mango są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy