gofry z mięsem mielonym
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
mielone sól, pieprz, dodaj cebulę i czosnek, posiekane w blenderze.
dodaj jajko i dobrze zagnieść mięso mielone.
ubij jajko.
pokrój gofry na kwadraty.
połóż dwie łyżki mielonego mięsa na jednym kwadracie, przykryj drugim kwadratem.
zanurz wszystkie strony kotleta w jajku i usmaż na rozgrzanym oleju roślinnym.
kotlety w gofrze są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Gofry - 350 kcal/100g