papryka nadziewana grzybami

papryka nadziewana grzybami to świetne danie. Kapusta biała jest dodawana do grzybów, aby uzyskać soczystość i zrównoważony smak w tym przepisie. Mięso mielone okazuje się bardzo atrakcyjne, może być używane jako niezależne danie, aw tandemie z pieprzem i sosem pomidorowo-kwaśnym - to tylko objadanie się! Takie papryki można podawać niezależnie, można przygotować przystawkę z ziemniaków, ryżu lub makaronu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 19-25 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 31 % 5 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić paprykę nadziewaną grzybami? Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrozić grzyby i drobno posiekać (mam różne grzyby leśne).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj kapustę i cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na oleju najpierw usmaż cebulę, a następnie dodaj grzyby, smaż, aż cały płyn wyparuje, dodaj kapustę i doprowadź do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przypadku papryki pokrojonej wzdłuż Usuń strąk nasienny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nadziewaj połówki mieszanką grzybów i kapusty. Umieść w naczyniu do pieczenia z odrobiną oleju.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Polej sosem z mieszanego soku pomidorowego i kwaśnej śmietany.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, najpierw pod folią, a następnie bez.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj z ziołami i powstałym sosem.

papryka nadziewana grzybami to świetne drugie danie. W razie potrzeby do grzybów można dodać inne warzywa, ryż lub mięso mielone. W każdym razie będzie bardzo smaczny.

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?" 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy