skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso na małe kawałki
Krok 2:
Sól, zalej sosem sojowym i marynuj przez 40 minut
Krok 3:
Pokrój marchewki na grube ćwiartki, blanszuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, wrzuć do durszlaka
Krok 4:
Ananas kroimy na pół, wyjmujemy miąższ
Krok 5:
Posiekaj nie grubo miąższ połowy ananasa
Krok 6:
Paprykę pokroić w kostkę 1x1 cm
Krok 7:
Odetnij 3 pierścienie imbiru (z grubej części) i pokrój w paski
Krok 8:
Zwiń mięso w skrobię i smaż do miękkości. lepiej gotować w woku
Krok 9:
Połóż gotowe mięso na serwetce, aby usunąć nadmiar oleju
Krok 10:
Na rozgrzanym oleju smażyć imbir przez 1-2 minuty
Krok 11:
Do imbiru Wrzuć blanszowaną marchewkę, smaż przez 2 minuty, następnie paprykę, smaż przez 2 minuty, a następnie ananasa
Krok 12:
Sól, dodaj cukier, dodaj keczup. sos powinien lekko zgęstnieć (keczup zwykle zawiera skrobię)
Krok 13:
Włóż mięso do sosu, wymieszaj i wyłącz ogień. niech stanie, nasiąknie
Krok 14:
Gotowe mięso z warzywami wkładamy do pustych połówek ananasów i podajemy z haszczami (można jeść widelcami)
Krok 15:
Jeśli nie ma świeżego ananasa, możesz gotować z puszkami, a gotowe danie podawać po prostu na talerzu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g