Conquiglioni nadziewane mięsem i serem

obfite i smaczne danie z makaronu, łatwe do gotowania w piekarniku! Conquiglioni to makaron w postaci dużych muszli, które można wypełnić nadzieniem. Aby to zrobić, potrzebujesz mięsa mielonego, w tym przepisie jest zrobiony z wieprzowiny. Lepiej jest wstępnie usmażyć cebulę na oleju roślinnym, aby nadzienie było smaczniejsze i pachnące. Do stołu conquiglioni należy podawać na gorąco ze świeżą sałatką lub piklami.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 6 g
tłuszcze 43 % 13 g
węglowodany 37 % 11 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej czarny pieprz i sól do mięsa mielonego, wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w małe kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na oleju podsmaż cebulę na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cebulę i mielony czosnek do mielonego mięsa, mieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij mięso mielone surowym makaronem muszlowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść makaron w naczyniu do pieczenia i dodaj wodę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj danie pod folią lub pod przykryciem przez około 45 minut. Na koniec posyp muszle startym serem i pozostaw w piekarniku do rozprowadzenia. Do stołu podawaj nadziewane conquiglioni na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Makaron muszelkowy - 344   kcal/100g

Podobne przepisy