Sałatka z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka? Niezbędne składniki
Krok 2:
Umyj wątróbkę drobiową, Usuń drogi żółciowe (jeśli są dostępne)
Krok 3:
Przenieś do miski blendera
Krok 4:
Zmiel na gładką masę
Krok 5:
Sól
Krok 6:
Pieprz
Krok 7:
Dodaj mąkę
Krok 8:
Jajko
Krok 9:
Wlać 2 stół. l. olej roślinny
Krok 10:
Dobrze wymieszaj
Krok 11:
Na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym usmaż naleśniki z wątroby
Krok 12:
Uwaga - smażą się dość szybko
Krok 13:
Naleśniki z wątróbką są gotowe - pozostaw do ostygnięcia
Krok 14:
Pokrój ogórki w cienkie paski
Krok 15:
Posiekaj koperek
Krok 16:
Pokrój naleśniki wątrobowe w paski
Krok 17:
Dodaj koreańską marchewkę
Krok 18:
Dopraw sałatkę majonezem
Krok 19:
Wymieszaj-a sałatka jest gotowa, teraz masz witaminy nawet w zimnych porach roku
Krok 20:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g