Sałatka z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka

w czasach, gdy nie ma świeżych warzyw, jest doskonałym źródłem witamin! Ta idealna i prosta kombinacja potraw sprawiła, że zakochałem się w tej sałatce! Spróbuj - może stanie się Twoim ulubionym!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 17 % 5 g
205 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z wątróbką drobiową i koreańską marchewką Zimushka? Niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wątróbkę drobiową, Usuń drogi żółciowe (jeśli są dostępne)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś do miski blendera

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiel na gładką masę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pieprz

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mąkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jajko

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlać 2 stół. l. olej roślinny

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym usmaż naleśniki z wątroby

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Uwaga - smażą się dość szybko

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Naleśniki z wątróbką są gotowe - pozostaw do ostygnięcia

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrój ogórki w cienkie paski

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posiekaj koperek

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój naleśniki wątrobowe w paski

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dodaj koreańską marchewkę

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dopraw sałatkę majonezem

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wymieszaj-a sałatka jest gotowa, teraz masz witaminy nawet w zimnych porach roku

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy