skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kaczki i pomarańczy? Przygotuj składniki. Weź schłodzoną pierś-mięso będzie bardziej soczyste i miękkie. Liście sałaty są odpowiednie, mam mieszankę. Umyj je i osusz. Nasiona dyni zrumienić wcześniej na suchej patelni.
Krok 2:
Umyj filet z kaczki i dobrze osusz ręcznikami papierowymi, w przeciwnym razie nadmiar wilgoci nie pozwoli mu się usmażyć, mięso będzie duszone. Sól, pieprz filety do smaku. Wykonaj głębokie nacięcia prosto przez skórę ostrym nożem — w ten sposób pierś szybciej się usmaży. Nawiasem mówiąc, możesz usunąć skórę, wtedy zmniejszy się również zawartość kalorii w naczyniu.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej mieszankę masła i oleju roślinnego — dodanie oleju roślinnego zapobiegnie spaleniu się kremu, ponieważ ma wyższą temperaturę dymienia. Smaż pierś na średnim ogniu ze wszystkich stron przez około 30 minut na złoty kolor.
Krok 4:
Umyj pomarańczę, obierz skórę i białe włókna. Pokrój miąższ na segmenty. Jak to zrobić, jest dobrze pokazane na filmie. Możesz segmentować w ten sposób limonki, cytryny, grejpfruty. Oznacza to, że owoce cytrusowe z dość twardymi filmami między plasterkami i dość gęstą zawartością samych plasterków. W przypadku mandarynki taka segmentacja nie jest możliwa.
Krok 5:
Zachowaj sok, który został przydzielony do tankowania.
Krok 6:
Przygotuj sos. Przygotuj dla niej jedzenie.
Krok 7:
Jak zrobić tankowanie? Połącz wszystkie składniki sosu.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj je trzepaczką, aż będą gładkie. Możesz zmienić składniki według własnego uznania-weź dowolny olej roślinny, zamiast octu użyj soku z cytryny, dodaj dowolną nieostrą musztardę.
Krok 9:
Pokrój gotową kaczkę w cienkie plasterki. Jeśli chcesz podawać sałatkę na ciepło, lepiej trzymać ją na schłodzonej patelni pod pokrywką, aż nadejdzie kolej.
Krok 10:
Połóż sałatkę na półmisku. Jeśli masz duże liście sałaty, rozerwij je rękami — od kontaktu z metalem podczas krojenia warzywa szybko się utleniają i więdną.
Krok 11:
Ogórki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na sałatce. Polej warzywa 1/2 dressingu.
Krok 12:
Ułóż plasterki pomarańczy na wierzchu.
Krok 13:
Ułóż kawałki kaczki.
Krok 14:
Polej sałatkę pozostałym dressingiem.
Krok 15:
Posyp sałatkę pestkami dyni i dopraw czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj natychmiast - sałatka ze świeżymi warzywami nie jest tego warta przez długi czas. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Pierś z kaczki - 241 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g