Sałatka marchewka kiełbasa krakersy

Ta sałatka z pewnością doda koloru do dnia powszedniego! Sałatka jest naprawdę fajna! Gotuje się w dwóch rachunkach, ale pyszne jak! Cała nasza rodzina dosłownie & quot; uzależniła się & quot; od pysznej chrupkości, proszą o gotowanie więcej i więcej) sałatka jest dobra do spożycia natychmiast po ugotowaniu, aż krakersy zostaną namoczone.
NOTKA56Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 49 % 19 g
253 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Jak zrobić sałatkę marchew kiełbasa krakersy? Obierz marchewki, umyj, zetrzyj.

2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie.

3. Wlej olej roślinny na patelnię, włóż przygotowane warzywa, smaż przez 2-3 minuty.

4. Umyj ogórek, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój w małe kostki.

5. Kiełbasę pokrój również w kostkę, proporcjonalnie do ogórka.

6. Włóż smażone warzywa, kiełbasę i ogórek do miski, dodaj sól i pieprz do smaku, dopraw majonezem.

7. Podawaj sałatkę na płaskim talerzu, układając ją na szkiełku, obficie posyp krakersami na wierzchu, udekoruj gałązką pietruszki i natychmiast podawaj.

jedz dla zdrowia!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy