skład / składniki
metoda gotowania
kiedy planujesz długą podróż lub wyjazd na łono natury lub po prostu pójdziesz do pracy; zawsze dobrze jest wiedzieć, że głód cię nie zaskoczy. Jest do tego prosty posiłek podróżny – kanapka lub kanapka. Oto przepis kulinarny, który przyda się na takie okazje.
aby przygotować kanapki ze smażonym bakłażanem, serem mozzarella i anchois, weź bułki, pokrój na pół, teraz pokrój pomidora w plastry na 8 części, bakłażan, również pokrój na 4 części. Ser pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230 stopni. Możesz położyć folię lub pergamin na blasze do pieczenia. Skrop trochę papier olejem. Następnie połóż bakłażany i pomidory na blasze do pieczenia. Następnie posyp warzywa oregano, solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika na pół godziny. Podczas gotowania będziesz musiał raz obrócić warzywa.
gdy bakłażany i pomidory będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.
następnie polej połówki bułek odrobiną oliwy z oliwek i połóż plasterek pomidora na każdej połowie bułki. Sól i pieprz. Następnie ser i anchois, a następnie bakłażan (możesz też trochę pieprzu) i przykryj drugą połową bułki. Jedna kanapka jest gotowa. W ten sam sposób "zbieramy" wszystkie inne kanapki, dopóki nie wykorzystamy wszystkich przygotowanych produktów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g