Coho na patelni grillowej
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj steki rybne do smażenia: oczyść rybę, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 2-3 cm
2. Pieprz i sól. Dwustronna-z rowkowaną pokrywką-dobrze rozgrzej patelnię grillową.
3. Smaż steki na rozgrzanej patelni nie dłużej niż 10 minut.
4. Po połowie czasu Odwróć steki i dodaj czosnek.
5. Jeśli używasz patelni grillowej, która nie jest dwustronna, musisz smażyć steki z każdej strony po kolei przez 7-10 minut.
4. Pod koniec gotowania skrop Coho sokiem z cytryny i podawaj z sałatką lub ziołami.
wszystkiego najsmaczniejszego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Coho - 140 kcal/100g