Coho na patelni grillowej

niesamowicie pyszne steki z łososia Coho! Gotuj pięknie i smacznie! Nie bez powodu Coho jest uważany za najsmaczniejszą rybę z rodziny łososia. A naszym zdaniem z mężem steki z niego gotowane na patelni grillowej są smaczniejsze dla wszystkich. Bardzo soczyste i delikatne mięso. Polecam!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 24 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 6 % 2 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Przygotuj steki rybne do smażenia: oczyść rybę, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 2-3 cm
2. Pieprz i sól. Dwustronna-z rowkowaną pokrywką-dobrze rozgrzej patelnię grillową.
3. Smaż steki na rozgrzanej patelni nie dłużej niż 10 minut.
4. Po połowie czasu Odwróć steki i dodaj czosnek.
5. Jeśli używasz patelni grillowej, która nie jest dwustronna, musisz smażyć steki z każdej strony po kolei przez 7-10 minut.
4. Pod koniec gotowania skrop Coho sokiem z cytryny i podawaj z sałatką lub ziołami.

wszystkiego najsmaczniejszego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Coho - 140   kcal/100g

Podobne przepisy