leniwe bryzole z mielonego mięsa

pyszna i sycąca przekąska w naleśnikach jajecznych. Spróbuj zrobić pyszne bułki jajeczne z nadzieniem i mięsem i serem. To idealna przystawka na świąteczny stół. Tak, i wyglądają, w plasterkach, bardzo elegancko i świątecznie. Spodoba się wszystkim, bez wyjątku. Spróbuj gotować!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 63 % 22 g
węglowodany 6 % 2 g
253 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku leniwych bryzoli pierwszym krokiem jest przygotowanie nadzienia. Aby to zrobić, dodaj wymaganą ilość mięsa mielonego do przestronnej miski. Cebulę obrać i drobno posiekać ostrym nożem. Dodaj posiekaną cebulę do mielonego mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj ser. tarty na średniej tarce. Do smaku posolić i posypać przyprawami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj całe nadzienie, aż będzie gładkie i, bezpośrednio w misce, podziel na 5 identycznych części.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innej misce połącz jajka z mlekiem i solą. lekko ubij trzepaczką, aby masa dobrze się wymieszała. Ta ilość mieszanki jajecznej wystarczy na 5 naleśników.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na gorącą patelnię dodaj trochę oleju roślinnego i wlej chochlę masy jajecznej. Na średnim ogniu smaż naleśniki z jednej strony na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie wyjmij naleśnik na talerz, połóż na nim przygotowane nadzienie mięsne i rozprowadź na całej powierzchni. Przekręć sajgonki w bułkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj przygotowaną blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż wszystkie bułki. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 30 minut. Pokrój gotowe bułki na kawałki i podawaj jako przekąskę. Smacznego!

Brizoli to bardzo smaczne danie. Przygotowanie jest bardzo proste, przy minimalnym wysiłku, ale okazuje się bardzo wyrafinowane i niezwykłe.
takie bułki są pyszne na gorąco. Będziesz mógł spróbować ich na zimno, vryatli. Są tak smaczne i aromatyczne, że są spożywane natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
w farszu do bryzoli możesz użyć dość obszernej listy produktów. Alternatywnie możesz je ugotować z grzybami leśnymi lub pieczarkami. Aby uzyskać jaśniejszy smak, dodaj trochę mielonego czosnku do nadzienia.
Brizoli mogą być świetną opcją na obfite śniadanie lub zwykłą przekąskę w ciągu dnia.
ta opcja przekąski może nawet pasować do stołu dziecięcego.
gotuj dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy