skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku leniwych bryzoli pierwszym krokiem jest przygotowanie nadzienia. Aby to zrobić, dodaj wymaganą ilość mięsa mielonego do przestronnej miski. Cebulę obrać i drobno posiekać ostrym nożem. Dodaj posiekaną cebulę do mielonego mięsa.
Krok 2:
Dodaj ser. tarty na średniej tarce. Do smaku posolić i posypać przyprawami.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj całe nadzienie, aż będzie gładkie i, bezpośrednio w misce, podziel na 5 identycznych części.
Krok 4:
W innej misce połącz jajka z mlekiem i solą. lekko ubij trzepaczką, aby masa dobrze się wymieszała. Ta ilość mieszanki jajecznej wystarczy na 5 naleśników.
Krok 5:
Na gorącą patelnię dodaj trochę oleju roślinnego i wlej chochlę masy jajecznej. Na średnim ogniu smaż naleśniki z jednej strony na złoty kolor.
Krok 6:
Następnie wyjmij naleśnik na talerz, połóż na nim przygotowane nadzienie mięsne i rozprowadź na całej powierzchni. Przekręć sajgonki w bułkę.
Krok 7:
Nasmaruj przygotowaną blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż wszystkie bułki. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 30 minut. Pokrój gotowe bułki na kawałki i podawaj jako przekąskę. Smacznego!
Brizoli to bardzo smaczne danie. Przygotowanie jest bardzo proste, przy minimalnym wysiłku, ale okazuje się bardzo wyrafinowane i niezwykłe.
takie bułki są pyszne na gorąco. Będziesz mógł spróbować ich na zimno, vryatli. Są tak smaczne i aromatyczne, że są spożywane natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
w farszu do bryzoli możesz użyć dość obszernej listy produktów. Alternatywnie możesz je ugotować z grzybami leśnymi lub pieczarkami. Aby uzyskać jaśniejszy smak, dodaj trochę mielonego czosnku do nadzienia.
Brizoli mogą być świetną opcją na obfite śniadanie lub zwykłą przekąskę w ciągu dnia.
ta opcja przekąski może nawet pasować do stołu dziecięcego.
gotuj dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g