kasza grochowa z wędzonym mięsem w powolnej kuchence

idealnie ugotowany groszek z masłem i dodatkiem mięsnym. Owsianka grochowa z wędzonym mięsem w powolnej kuchence odwróci pomysł tego dania. Delikatny gotowany groszek okazuje się miękki i bogaty, pikantny smak i wartość odżywczą dodają mu wędzony kurczak i mostek.
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 6 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 50 % 10 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 10 min

gotowanie w powolnej kuchence to jeden z najlepszych sposobów na przygotowanie owsianki grochowej. Twardy groszek wymaga długiego namaczania i gotowania, ponieważ tak trudno jest uzyskać jego miękkość i gotowanie. Gotowanie w powolnej kuchence pozwala nie kontrolować procesu,a zamknięta pokrywa pomoże osiągnąć wymagany stopień gotowości praktycznie bez udziału gospodyni.

dobrze spłucz groszek pod bieżącą wodą. Woda powinna być czysta. Przed gotowaniem groszek wymaga obowiązkowego namoczenia, można to zrobić bezpośrednio w misce multicookera, aby nie brudzić nadmiaru naczyń i nie tracić czasu na późniejsze czyszczenie. Załaduj umyty groszek do multicookera i napełnij zimną wodą, aby całkowicie przykryła płatki.

po 2 godzinach Wrzuć groszek do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Przenieś groszek z powrotem do miski multicookera, napełnij świeżą zimną wodą. Zamykamy pokrywkę multicookera, ustawiamy tryb gotowania na 2 godziny i tymczasowo zapominamy o owsiance, zajmując się sprawami osobistymi.

30 minut przed końcem reżimu pokrój wędzony mostek na małą kostkę. Załaduj mięso wędzone do powolnej kuchenki, wymieszaj, zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut.

posiekaj wędzonego kurczaka. Możesz wziąć dowolną część, najlepiej sprawdzą się filety, uda lub udka. Zdejmij skórę, oddziel mięso od kości i pokrój w kostkę. Dodaj wędzonego kurczaka do owsianki grochowej natychmiast po sygnale zakończenia trybu gotowania. W tym samym czasie doprawiamy solą, czarnym pieprzem.

wymieszaj, zamknij pokrywę i włącz tryb ogrzewania na kolejne 5 minut. Następnie owsianka jest całkowicie gotowa, można ją podać. Jeśli posiłek nie jest zaplanowany w tym czasie, po prostu zostaw Multicooker w trybie zachowania ciepła i jedz, kiedy chcesz. Kasza grochowa z wędzonym mięsem będzie czekać na gorąco. Przed podaniem dodaj kawałek masła i listek pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy