skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie w powolnej kuchence to jeden z najlepszych sposobów na przygotowanie owsianki grochowej. Twardy groszek wymaga długiego namaczania i gotowania, ponieważ tak trudno jest uzyskać jego miękkość i gotowanie. Gotowanie w powolnej kuchence pozwala nie kontrolować procesu,a zamknięta pokrywa pomoże osiągnąć wymagany stopień gotowości praktycznie bez udziału gospodyni.
dobrze spłucz groszek pod bieżącą wodą. Woda powinna być czysta. Przed gotowaniem groszek wymaga obowiązkowego namoczenia, można to zrobić bezpośrednio w misce multicookera, aby nie brudzić nadmiaru naczyń i nie tracić czasu na późniejsze czyszczenie. Załaduj umyty groszek do multicookera i napełnij zimną wodą, aby całkowicie przykryła płatki.
po 2 godzinach Wrzuć groszek do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Przenieś groszek z powrotem do miski multicookera, napełnij świeżą zimną wodą. Zamykamy pokrywkę multicookera, ustawiamy tryb gotowania na 2 godziny i tymczasowo zapominamy o owsiance, zajmując się sprawami osobistymi.
30 minut przed końcem reżimu pokrój wędzony mostek na małą kostkę. Załaduj mięso wędzone do powolnej kuchenki, wymieszaj, zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut.
posiekaj wędzonego kurczaka. Możesz wziąć dowolną część, najlepiej sprawdzą się filety, uda lub udka. Zdejmij skórę, oddziel mięso od kości i pokrój w kostkę. Dodaj wędzonego kurczaka do owsianki grochowej natychmiast po sygnale zakończenia trybu gotowania. W tym samym czasie doprawiamy solą, czarnym pieprzem.
wymieszaj, zamknij pokrywę i włącz tryb ogrzewania na kolejne 5 minut. Następnie owsianka jest całkowicie gotowa, można ją podać. Jeśli posiłek nie jest zaplanowany w tym czasie, po prostu zostaw Multicooker w trybie zachowania ciepła i jedz, kiedy chcesz. Kasza grochowa z wędzonym mięsem będzie czekać na gorąco. Przed podaniem dodaj kawałek masła i listek pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g