skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rybę w cieście w cieście? Więc weź filet z dowolnej ulubionej ryby
Krok 2:
I pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Zrób marynatę, w tym celu: dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki, pieprz i sól do oleju roślinnego.
Krok 4:
Teraz skrop kawałki fileta powstałą marynatą i pozostaw rybę na 1-2 godziny, aby nasiąkła marynatą.
Krok 5:
W tym czasie przygotuj ciasto z wody, mąki, oleju roślinnego i soli, wprowadź do niego wstępnie ubite białka.
Krok 6:
Po namoczeniu ryby bierzemy kawałki ryby zanurzone w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni w dużej ilości oleju roślinnego. Podawaj ryby lepiej z tłuczonymi ziemniakami.
Krok 7:
Smacznego!!!
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g