ryba w cieście w cieście

ryba okaże się delikatna i soczysta, dobre danie na łatwy posiłek! Ja i cała moja rodzina bezinteresownie kochamy ryby w szczególności i owoce morza w ogóle. Na szczęście miejsce naszego zamieszkania pozwala kupować zarówno ryby morskie, jak i rzeczne w rozsądnej cenie. Szczególnie lubię gotować jedzenie z ryb morskich. Znam wiele przepisów kulinarnych na ten temat, ale teraz chciałbym podzielić się z wami sztuczkami gotowania Łotewskiej ryby w cieście.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 42 % 13 g
183 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić rybę w cieście w cieście? Więc weź filet z dowolnej ulubionej ryby

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    I pokrój na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zrób marynatę, w tym celu: dodaj sok z cytryny, natkę pietruszki, pieprz i sól do oleju roślinnego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz skrop kawałki fileta powstałą marynatą i pozostaw rybę na 1-2 godziny, aby nasiąkła marynatą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym czasie przygotuj ciasto z wody, mąki, oleju roślinnego i soli, wprowadź do niego wstępnie ubite białka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po namoczeniu ryby bierzemy kawałki ryby zanurzone w cieście i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni w dużej ilości oleju roślinnego. Podawaj ryby lepiej z tłuczonymi ziemniakami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!!!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy