59 kcal
30 minutes
Orzeźwiająca, letnia zupa. Prawdziwy ratunek w upalny dzień!
40 kcal
1 hour10 minutes
Ta zupa jest spożywana na deser, ponieważ jest to przepis na słodkie danie.
73 kcal
45 minutes
Miłośnicy naturalnych galaretek będą zachwyceni! Valeria autor przepisu
98 kcal
45 minutes
Pikantny i niepowtarzalny smak sałatki Łotewskiej zostanie zapamiętany na długo!
86 kcal
2 hours30 minutes
Niezwykle smaczna sałatka z pewnością ci się spodoba! Xunya * ♫• autor przepisu
75 kcal
1 hour25 minutes
Prosty przepis przygotowanie najsmaczniejszej i najzdrowszej zupy! Jak wiadomo,
72 kcal
35 minutes
Tradycje domowe, które zawsze zachwycają! papaya autor przepisu
183 kcal
30 minutes
Ryba okaże się delikatna i soczysta, dobre danie na łatwy posiłek! Ja i cała
132 kcal
30 minutes
Kuchnia Łotewska jest pełna wspaniałych przepisów! Ten wspaniały przepis na
113 kcal
45 minutes
Proste i pożywne danie, które na pewno pokochasz! Katrin autor przepisu
322 kcal
2 days2 hours
Pikantne, aromatyczne, miodowe ciasteczka z przyprawami. Na Łotwie jest
180 kcal
50 minutes
Najbardziej ekonomiczny przepis z proponowanych. I bardzo dobrze!
248 kcal
1 hour50 minutes
Rabarbar daje niepowtarzalną kwaskowatość w smaku tego ciasta! KateriNNa autor
302 kcal
4 hours
Zapierające dech w piersiach pyszne wypieki są w mocy nawet dla początkujących
258 kcal
1 hour40 minutes
Placki, ale po łotewsku. Bardzo smaczne i apetyczne!
168 kcal
2 hours
Sklandraushi-łotewskie ciasto z ziemniakami i marchewką. Sklandraushi jest
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Szybko i smacznie
- Kuchnia narodowa
- Zupy
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Nabiał
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Musztarda
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Woda
- Łotewska kuchnia
- Gotowanie
- Zupy szybko i smacznie
- Dania w 30 minut
- Zupa z jajkiem
- Zupa z mięsem
- Zupy zimne
- Ziemniaczana zupa
- Wędliny
- Kefir
- Dania ze śmietaną
- Z buraków
- Z ziemniaków
- Z ogórków
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne
Opis
A z łotewskich produktów mięsnych najczęściej używana jest łotewska wieprzowina, a rzadziej wołowina z cielęciną, drób.
Kiedy łotewscy kucharze przygotowują łotewskie potrawy narodowe, w tym procesie szeroko używają śledzia łotewskiego, szprota i salaka.
Większość łotewskich potraw z wędzonej i solonej wieprzowiny woli gotować i podawać do stołu z różnymi łotewskimi dodatkami warzywnymi.
Jeśli mówimy o pierwszych daniach narodowej kuchni łotewskiej, dziś na Łotwie największą popularność zdobyły przede wszystkim kwaśna zupa Łotewska, chlebowa zupa Łotewska, a także Łotewska Putra i kapusta.
Pytasz – co to jest ta Łotewska Putra? Wyjaśniamy, że jest to gęsta Łotewska zupa, która jest przygotowywana z różnych zbóż (głównie z jęczmienia perłowego), doprawiona łotewskim mlekiem lub łotewskim mięsem i smalcem. A kapusta Łotewska to narodowe danie, które jest tutaj przygotowywane z kapusty. Między innymi danie to można przygotować z szerokiej gamy świeżych i kiszonych łotewskich warzyw, buraków, łotewskiego szczawiu i wielu dzikich roślin łotewskich.
Dość szeroko, przygotowując jedzenie, łotewscy kucharze używają łotewskiego grochu i fasoli. Najbardziej ulubionymi potrawami Łotyszy są gęsta owsianka z łotewskiego grochu i fasoli, a także perłowa Łotewska kasza. Bardzo smaczne jedzenie - gotowany łotewski groszek ze smażonym boczkiem i okrągłe kluski z łotewskiego groszku lub fasoli z łotewską maślanką lub kefirem. Cała Łotwa uwielbia gotować smażoną masę konopną-łotewskie Komi, łotewskie ciasta z boczkiem, Łotewską kiełbasę, ser Janov z łotewskiego twarogu, łotewski bubert (kasza manna z bitą śmietaną) i wiele innych.
Jeśli mówimy o napojach, to czarna kawa i łotewskie piwo są uważane za bardzo popularne wśród Łotyszy. W upale orzeźwiający napój łotewski sbiten doskonale ugasi pragnienie. Tutaj jest przygotowywany z Łotewskiej mąki żytniej, rozcieńczonej wodą i dostarczonej do fermentacji.