makaron z mięsem w powolnej kuchence

bardzo proste, ale smaczne danie. Prawie jak w meloniku! Makaron z kawałkami mięsa jest prosty do przygotowania za pomocą multicookera. Danie nie jest zbyt skomplikowane, ale niezwykle apetyczne, aromatyczne i satysfakcjonujące. Taki makaron jest zwykle lubiany przez wszystkie gospodarstwa domowe od małych do dużych.
ArtesianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 14 % 3 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

świetna opcja na szybką kolację po dniu pracy, kiedy nie ma czasu i energii, aby stać przy kuchence przez długi czas, ale nadal chcę zadowolić krewnych pysznym domowym posiłkiem.

na początek powinieneś przygotować wszystkie niezbędne produkty do Dania. Dokładnie opłucz mięso w zimnej wodzie i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Jako główny składnik możesz wziąć kurczaka, indyka lub wieprzowinę - kto lubi to bardziej. Następnie połóż mięso na desce do krojenia i odetnij Kości, jeśli takie istnieją. Najlepiej użyć polędwicy lub polędwicy. Pokrój mięso na małe kawałki o dowolnym kształcie.

następnie obierz cebulę i marchewkę, opłucz. Drobno posiekaj cebulę w kostkę, a marchewkę możesz pokroić na średnie lub duże kawałki. Selera również obrać i pokroić w paski.

Włącz powolną kuchenkę i wybierz tryb "smażenie" lub "pieczenie" w Panelu sterowania, w zależności od konfiguracji konkretnego urządzenia gospodarstwa domowego. Wlej olej roślinny do miski multicookera. Podgrzej i wlej posiekane warzywa-cebulę, marchewkę i seler. Bez zamykania multicookera podsmaż warzywa na złoty kolor. Czas smażenia zależy od mocy urządzenia. Następnie dodaj kawałki mięsa do warzyw i smaż wszystko razem, aż mięso zmieni kolor.

opłucz pomidory, wykonaj nacięcie w kształcie krzyża i parz wrzącą wodą. Usuń skórkę z pomidorów i zmiel miąższ blenderem. Wlej powstały sos pomidorowy do miski multicookera i zagotuj w tym samym trybie. Po kilku minutach dodaj przyprawy-sól i czarny pieprz. Posiekaj również czosnek i dodaj do pozostałych składników.

wlej makaron z pszenicy durum do miski multicookera i wlej wodę. Następnie zamknij garnek pokrywką i przełącz go w tryb "gaszenie". Ustaw minutnik na 20 minut.

po wyłączeniu timera możesz wyłączyć urządzenie i podać danie na stole. W razie potrzeby makaron można posypać świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kuropatwa - 254   kcal/100g
  • Cietrzew - 254   kcal/100g
  • Dziczyzna - 200   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy