skład / składniki
metoda gotowania
świetna opcja na szybką kolację po dniu pracy, kiedy nie ma czasu i energii, aby stać przy kuchence przez długi czas, ale nadal chcę zadowolić krewnych pysznym domowym posiłkiem.
na początek powinieneś przygotować wszystkie niezbędne produkty do Dania. Dokładnie opłucz mięso w zimnej wodzie i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Jako główny składnik możesz wziąć kurczaka, indyka lub wieprzowinę - kto lubi to bardziej. Następnie połóż mięso na desce do krojenia i odetnij Kości, jeśli takie istnieją. Najlepiej użyć polędwicy lub polędwicy. Pokrój mięso na małe kawałki o dowolnym kształcie.
następnie obierz cebulę i marchewkę, opłucz. Drobno posiekaj cebulę w kostkę, a marchewkę możesz pokroić na średnie lub duże kawałki. Selera również obrać i pokroić w paski.
Włącz powolną kuchenkę i wybierz tryb "smażenie" lub "pieczenie" w Panelu sterowania, w zależności od konfiguracji konkretnego urządzenia gospodarstwa domowego. Wlej olej roślinny do miski multicookera. Podgrzej i wlej posiekane warzywa-cebulę, marchewkę i seler. Bez zamykania multicookera podsmaż warzywa na złoty kolor. Czas smażenia zależy od mocy urządzenia. Następnie dodaj kawałki mięsa do warzyw i smaż wszystko razem, aż mięso zmieni kolor.
opłucz pomidory, wykonaj nacięcie w kształcie krzyża i parz wrzącą wodą. Usuń skórkę z pomidorów i zmiel miąższ blenderem. Wlej powstały sos pomidorowy do miski multicookera i zagotuj w tym samym trybie. Po kilku minutach dodaj przyprawy-sól i czarny pieprz. Posiekaj również czosnek i dodaj do pozostałych składników.
wlej makaron z pszenicy durum do miski multicookera i wlej wodę. Następnie zamknij garnek pokrywką i przełącz go w tryb "gaszenie". Ustaw minutnik na 20 minut.
po wyłączeniu timera możesz wyłączyć urządzenie i podać danie na stole. W razie potrzeby makaron można posypać świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g

