mintaj w powolnej kuchence z cebulą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyszczoną tuszę mintaja kroimy na kawałki.
2. Moje marchewki, czyste, trzy na grubej tarce. Obierz cebulę, spłucz i pokrój w półpierścienie.
3. Ustaw tryb " smażenie "(jeśli tak nie jest, to"pieczenie"). Wlej olej słonecznikowy do miski, włóż cebulę i marchewkę, smaż przez 8-10 minut. Nie zapomnij mieszać.
4. Połóż kawałki mintaja na smażonych warzywach, wlej wodę.
5. Dodaj sól, pieprz.
6. Każdy kawałek mintaja jest gęsto smarowany kwaśną śmietaną.
7. Zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "Pieczenie", ustaw czas na 25 minut.
pyszna ryba jest gotowa. Podawaj, gdy jest gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g