skład / składniki
metoda gotowania
wartość tego dania nie polega tylko na delikatnym i mięsie z apetycznymi, cienkimi warstwami tłuszczu. Warzywa dodawane w dużych ilościach do potrawy są bardzo smaczne i delikatne dzięki długotrwałemu duszeniu w sosie mięsnym.
obieramy marchewki, ziemniaki i cebulę, a słodką, mięsistą paprykę pozbywamy się nasion i łodygi. Myjemy warzywa pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikiem papierowym.
aby przygotować to danie, nie musisz zbyt drobno kroić warzyw. Nie powinny się rozpuszczać, ale pozostać dużymi, całymi kawałkami gotowanymi razem z mięsem.
pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w paski. Rozgrzej olej roślinny na patelni z grubym dnem i smaż warzywa do połowy ugotowane.
żeberka do gotowania tego gulaszu lepiej wziąć mięso. Podczas smażenia tłuszcz stopi się i namoczy warzywa, dlatego lepiej jest, aby mięso pozostało jak najwięcej na kości.
myjemy żebra pod bieżącą wodą, suszymy i kroimy wzdłuż kości. Dodaj kawałki do warzyw, wymieszaj i smaż.
czosnek przepuszczamy przez prasę, dodajemy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i innymi przyprawami do smaku, mieszamy szpatułką. Od czasu do czasu mieszając smażyć żeberka przez 25 minut. W tym czasie powinny być w pełni gotowe, aby podczas suszenia po prostu zmiękły i nadały warzywom niepowtarzalny smak.
ziemniaki kroimy na duże kawałki, podczas duszenia gotują się i nie powinny zamieniać się w jednorodne tłuczone ziemniaki. Duże kawałki pomogą zachować piękny wygląd gotowego dania.
dodaj ziemniaki na patelnię, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane. Gdy tylko ziemniaki będą gotowe, wyłącz je, przykryj pokrywką i pozostaw na 10 minut, aby wszystko osiągnęło całkowicie gotowy stan.
danie podajemy na gorąco, uzupełniając gałązką koperku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g