skład / składniki
gotowanie krok po kroku
W przypadku tego dania radziłbym wziąć natychmiast filet, a nie całą rybę, aby złagodzić problemy z czyszczeniem ryb. Filety rybne należy dokładnie natrzeć solą, czarnym pieprzem i estragonem mielonym. Zasadniczo można wymieszać wszystkie trzy składniki wcierania z odrobiną octu, aby uzyskać mocniejszy smak. Kiedy skończysz z rybą, oczyść i umyj młody czosnek i drobno posiekaj.
W następnym kroku weź paprykę opłucz ją i usuń z niej wszystkie nasiona i rdzeń, a miąższ pokrój w małe, zgrabne kostki.
następnie wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej i usmaż czosnek, pieprz wraz z koncentratem pomidorowym. Smażyć, aż czosnek pokryje się złotobrązową skórką. Gdy to się stanie, umieść tam filety rybne gotuj przez kolejne 15 minut pod zamkniętą pokrywką na średnim ogniu. Czasami zaleca się dodanie odrobiny wody, aby ryba nie wyschła. Jeśli uznasz to za stosowne, możesz dodać trochę. Gdy jedzenie jest gotowe, można je podawać przyozdobione natką pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g