roladki wieprzowe z grzybami

Oryginalny, apetyczny, soczysty, na świątecznym stole! Roladki wieprzowe z grzybami to danie, które ozdobi każdą ucztę. Wygląda bardzo pięknie i efektownie w przekroju i okazuje się niesamowicie pachnący i smaczny. Gotowanie bułek nie będzie trudne.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 64 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
234 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki wieprzowe z grzybami? Przygotuj składniki. Weź chudą wieprzowinę, polędwica lub carbonade są idealne, mam gotowe sznycle. Możesz użyć ziół i przypraw według własnych upodobań lub dostępności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na porcje. Pokonaj je dobrze, im cieńsze, tym lepiej, ponieważ będą musiały być owinięte.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Oprócz grzybów odpowiednie są inne grzyby-zarówno świeże, jak i suszone. Weź dowolny ser-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jak zrobić nadzienie? Grzyby umyć, dobrze osuszyć i pokroić w małe plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż grzyby na oleju roślinnym na małym ogniu przez około 15 minut, aż ciecz wyparuje. Na koniec sól i pieprz. Do nadzienia możesz dodać cebulę: drobno posiekaj i usmaż razem z grzybami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój ser w kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na każdy plasterek wieprzowiny ułóż 1-2 łyżki. l. nadzienie grzybowe i kawałek sera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń mięso w bułki. Możesz je naprawić wykałaczkami, aby bułki się nie rozpadły.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym na średnim ogniu i smaż bułki przez 2-3 minuty z każdej strony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż bułki do naczynia do pieczenia, wlej mleko, ułóż gałązki tymianku na wierzchu. Piecz bułki w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut, aż się zrumienią. Wyjmij gotowe naczynie z piekarnika. Bułki można podawać na gorąco jako danie mięsne lub można je schłodzić i podać jako zimną przekąskę. Smacznego!

bułki można po prostu smażyć do miękkości i nie piec w piekarniku. Następnie zwiększ czas pieczenia do 7-8 minut z każdej strony. Można je również dusić na patelni na małym ogniu, wlewając 120 ml bulionu mięsnego.

kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy