skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki wieprzowe z grzybami? Przygotuj składniki. Weź chudą wieprzowinę, polędwica lub carbonade są idealne, mam gotowe sznycle. Możesz użyć ziół i przypraw według własnych upodobań lub dostępności.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na porcje. Pokonaj je dobrze, im cieńsze, tym lepiej, ponieważ będą musiały być owinięte.
Krok 3:
Sól, pieprz do smaku.
Krok 4:
Przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Oprócz grzybów odpowiednie są inne grzyby-zarówno świeże, jak i suszone. Weź dowolny ser-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
Krok 5:
Jak zrobić nadzienie? Grzyby umyć, dobrze osuszyć i pokroić w małe plasterki.
Krok 6:
Smaż grzyby na oleju roślinnym na małym ogniu przez około 15 minut, aż ciecz wyparuje. Na koniec sól i pieprz. Do nadzienia możesz dodać cebulę: drobno posiekaj i usmaż razem z grzybami.
Krok 7:
Pokrój ser w kostkę.
Krok 8:
Na każdy plasterek wieprzowiny ułóż 1-2 łyżki. l. nadzienie grzybowe i kawałek sera.
Krok 9:
Zwiń mięso w bułki. Możesz je naprawić wykałaczkami, aby bułki się nie rozpadły.
Krok 10:
Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym na średnim ogniu i smaż bułki przez 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 11:
Włóż bułki do naczynia do pieczenia, wlej mleko, ułóż gałązki tymianku na wierzchu. Piecz bułki w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut, aż się zrumienią. Wyjmij gotowe naczynie z piekarnika. Bułki można podawać na gorąco jako danie mięsne lub można je schłodzić i podać jako zimną przekąskę. Smacznego!
bułki można po prostu smażyć do miękkości i nie piec w piekarniku. Następnie zwiększ czas pieczenia do 7-8 minut z każdej strony. Można je również dusić na patelni na małym ogniu, wlewając 120 ml bulionu mięsnego.
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g