sałatka wegańska
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Odetnij końce strąków po obu stronach, pokrój każdy strąk na pół.
2. Umyj pieczarki, pokrój na duże kawałki, ponieważ podczas obróbki cieplnej znacznie zmniejszą swoją objętość.
3. Mój pomidor, pokrój w plasterki.
4. Obierz czosnek i cebulę, pokrój czosnek na talerze, cebulę na półpierścienie.
5. Pieczarki i fasolę smażyć na oleju roślinnym przez 10 minut, od czasu do czasu mieszać. Smażone składniki przenosimy do salaterki, dodajemy czosnek, cebulę i pomidory.
6. Paprykę obieramy z nasion, odcinamy łodygę, myjemy, kroimy w paski, wkładamy do miski z sałatką.
7. Sałatkę doprawiamy sosem sojowym, mieszamy i podajemy.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g