gulasz z kapusty w powolnej kuchence

pyszne, zdrowe, soczyste, satysfakcjonujące, łatwe do przygotowania danie. Wyjątkowe drugie danie. Wszyscy, którzy poszczą, i ci, którzy kochają zdrową żywność, będą się cieszyć. Gulasz z kapustą jest idealny jako samodzielne danie i jako dodatek. Podaje się go po prostu z sosami lub sosami, z mięsem i rybami.
wellaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 26 lutego-4 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 63 % 10 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw oczyść wszystkie warzywa, umyj je i pokrój. Ponieważ cebula trafi najpierw do miski multicookera, pokrój ją w małą kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kapustę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Taki sam jest format krojenia ziemniaków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz możesz już włączyć powolną kuchenkę. Po wlaniu oleju do miski wyślemy tutaj cebulę. Smaż przez dziesięć minut w trybie" Pieczenie", mieszając!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas smażenia cebuli szybko pokrój marchewkę w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bułgarska papryka jest cięta na małe kostki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cukinia jest krojona w tym samym formacie, co reszta warzyw.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój pomidora na kostki, czosnek na plasterki. Wszystko to wyślemy do miski, posolić i doprawić ulubionymi przyprawami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj warzywa, posyp posiekanymi ziołami. Po włączeniu trybu "duszenie" przykrywamy pokrywkę multu i zapominamy o gulaszu na godzinę. Gdy tylko Multicooker zacznie migać, ułóż pyszne chude danie na talerzach!

więc jako pierwsi pokroiliśmy podstawowe składniki, które są powszechnie używane w gulaszu warzywnym. Ale aby to chude danie było bardziej satysfakcjonujące i smaczniejsze, dodaliśmy inne warzywa. Co więcej, algorytm gotowania pozostaje taki sam.

zarówno składniki, jak i ich ilość można zmieniać.

jeśli zdasz sobie sprawę, że jest mało płynu, możesz dodać 50 ml wody. A jeśli dodasz więcej wody, otrzymasz więcej sosu.

ilość oleju można zmniejszyć, a wtedy gulasz będzie jeszcze zdrowszy.

zamiast pomidora możesz umieścić pastę pomidorową lub sok pomidorowy, dodając warzywa, gdy są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy