skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw oczyść wszystkie warzywa, umyj je i pokrój. Ponieważ cebula trafi najpierw do miski multicookera, pokrój ją w małą kostkę.
Krok 2:
Pokrój kapustę w kostkę.
Krok 3:
Taki sam jest format krojenia ziemniaków.
Krok 4:
Teraz możesz już włączyć powolną kuchenkę. Po wlaniu oleju do miski wyślemy tutaj cebulę. Smaż przez dziesięć minut w trybie" Pieczenie", mieszając!
Krok 5:
Podczas smażenia cebuli szybko pokrój marchewkę w kostkę.
Krok 6:
Bułgarska papryka jest cięta na małe kostki.
Krok 7:
Cukinia jest krojona w tym samym formacie, co reszta warzyw.
Krok 8:
Pokrój pomidora na kostki, czosnek na plasterki. Wszystko to wyślemy do miski, posolić i doprawić ulubionymi przyprawami.
Krok 9:
Wymieszaj warzywa, posyp posiekanymi ziołami. Po włączeniu trybu "duszenie" przykrywamy pokrywkę multu i zapominamy o gulaszu na godzinę. Gdy tylko Multicooker zacznie migać, ułóż pyszne chude danie na talerzach!
więc jako pierwsi pokroiliśmy podstawowe składniki, które są powszechnie używane w gulaszu warzywnym. Ale aby to chude danie było bardziej satysfakcjonujące i smaczniejsze, dodaliśmy inne warzywa. Co więcej, algorytm gotowania pozostaje taki sam.
zarówno składniki, jak i ich ilość można zmieniać.
jeśli zdasz sobie sprawę, że jest mało płynu, możesz dodać 50 ml wody. A jeśli dodasz więcej wody, otrzymasz więcej sosu.
ilość oleju można zmniejszyć, a wtedy gulasz będzie jeszcze zdrowszy.
zamiast pomidora możesz umieścić pastę pomidorową lub sok pomidorowy, dodając warzywa, gdy są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g