gruszki w karmelu
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki.
Krok 2:
Na patelni roztop masło.
Krok 3:
Dodaj cukier, wymieszaj i pozwól mu się zagotować.
Krok 4:
Dodaj szczyptę cynamonu, wymieszaj.
Krok 5:
Gruszkę myjemy, kroimy na ćwiartki, usuwamy rdzeń. Gdy na patelni powstanie płynny karmel, włóż do niego gruszkę i smaż ze wszystkich stron, aż gruszka się karmelizuje.
Krok 6:
Podawaj ze śmietaną i świeżymi malinami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g