skład / składniki
metoda gotowania
najpierw czerwoną rybę należy oczyścić, wypatroszyć, a następnie dobrze spłukać pod bieżącą wodą i wytrzeć do sucha ręcznikami papierowymi.
Jeśli używasz mrożonej ryby, w tym przypadku należy ją najpierw rozmrozić w temperaturze pokojowej, spuścić uwolniony płyn, a następnie rozpocząć gotowanie.
pokrój czerwoną rybę na porcje mniej więcej tej samej wielkości, aby wygodniej było gotować kilka kawałków jednocześnie.
w małym, głębokim talerzu wymieszaj sos sojowy, musztardę Dijon, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wymieszać.
obierz czosnek, zdemontuj goździki. Następnie połóż czosnek na desce, dociśnij szeroką częścią noża, aby sok się wyróżniał i drobno posiekaj. Dodaj czosnek do pojemnika z olejem, musztardą i sosem sojowym i ponownie dobrze wymieszaj. To będzie marynata do czerwonej ryby.
odłóż połowę marynaty na ostatni etap i zanurz każdy kawałek ryby ze wszystkich stron w pozostałej części. Umieść rybę w szczelnej, szczelnej torbie, wlej resztki marynaty i zamknij. Pozostaw rybę do marynowania przez pół godziny.
po upływie określonego czasu przygotuj patelnię grillową. Umieść go na kuchence i podgrzewaj przez kilka minut. Następnie wyjmij czerwoną rybę z torby, lekko strząśnij marynatę i umieść na patelni. Smaż rybę do charakterystycznych rumianych pasków, około 4 do 5 minut z jednej strony. Następnie odwróć i usmaż rybę po drugiej stronie. Czas smażenia różni się w zależności od grubości kawałków ryby.
następnie przenieś smażoną rybę na talerz i odstaw na około 10 minut. W tym czasie powinna "dotrzeć" do środka w najgrubszej części.
przed podaniem czerwoną rybę polać połową marynaty, która została odłożona na samym początku i posypać zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g