placki z cukinii i mięsa mielonego na wodzie

Przygotuj placki z cukinii z nadzieniem! Soczyste, z chrupiącą skórką! Jestem pewien, że twoi bliscy docenią takie danie, jak naleśniki z cukinii z nadzieniem mięsnym. W naszej rodzinie jest to jedna z ulubionych potraw. Idealne do gotowania na obiad-te naleśniki są pożywne i bardzo satysfakcjonujące. Spróbuj!
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 24 % 6 g
157 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

jak zrobić naleśniki z cukinii i mięsa mielonego na wodzie?

1. Cukinię należy umyć, obrać, zetrzeć na grubej tarce.
2. Posolić przetartą cukinię, wymieszać, poczekać, aż puści sok (10 minut) i wycisnąć. Spuść nadmiar płynu.
3. Umyj jajka, rozbij do miski z cukinią.
4. Dodaj zmielony pieprz, sodę gaszoną.
5. Przesiej mąkę, wlej resztę składników do miski. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
6. Włóż mięso mielone do osobnej miski.
7. Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do mięsa mielonego.
8. Do smaku włóż sól i pieprz do mielonego mięsa.
9. Wlej wodę do mielonego mięsa, wszystko wymieszaj. Woda jest potrzebna do miękkości.
10. Na patelni rozgrzej olej.
11. Rozłóż ciasto z cukinii łyżką, wyrównaj, aby naleśniki były płaskie i cienkie.
12. Połóż mięso mielone na plackach z cukinii, a także spłaszcz.
13. Umieść ciasto z cukinii cienką warstwą na farszu.
14. Przykryj patelnię pokrywką, smaż na złoty kolor i złoty kolor po obu stronach.

smacznego!

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy