Sałatka z rukoli z krewetkami i awokado

szybkie gotowanie, zdrowe, pięknie jasne.
Millo070Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 66 % 23 g
węglowodany 9 % 3 g
250 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Podsmaż krewetki na oliwie z dodatkiem koperku i włoskich ziół.
2.Obierz awokado i włóż do miski
3. Pokrój pomidora koktajlowego i dodaj do Avacado, włóż rukolę, dodaj ocet balsamiczny i wymieszaj oliwę z oliwek na środku talerza ze zjeżdżalnią.
4. Pokrój ser na talerz i udekoruj sałatkę, ułóż krewetki w kółko, jak pokazano na zdjęciu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy