Sałatka z rukoli z krewetkami i awokado
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Podsmaż krewetki na oliwie z dodatkiem koperku i włoskich ziół.
2.Obierz awokado i włóż do miski
3. Pokrój pomidora koktajlowego i dodaj do Avacado, włóż rukolę, dodaj ocet balsamiczny i wymieszaj oliwę z oliwek na środku talerza ze zjeżdżalnią.
4. Pokrój ser na talerz i udekoruj sałatkę, ułóż krewetki w kółko, jak pokazano na zdjęciu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g