Bieluchy z ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wlej kefir do głębokiej miski, dodaj sodę i wymieszaj. Odstawiamy na 5 minut. Następnie dodaj mąkę, cukier, sól i zagniataj ciasto, pozwól mu się popić przez pół godziny. W międzyczasie gotuj ziemniaki i ugniataj je moździerzem, pokrój w małe kostki. Smażyć pokrojoną w kostkę cebulę na oleju. Wymieszaj z tłuczonymi ziemniakami, solą, pieprzem i wymieszaj.
gotowe ciasto dzielimy na 6 części, każdą z nich zwijamy w niezbyt cienką warstwę. Rozłóż nadzienie według cenrtu. Zbieramy krawędzie ciasta pośrodku nad nadzieniem, pozostawiając otwór w środku. & nbsp;rozgrzej olej na patelni, ułóż każdy biały otwór w dół. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g