naleśniki na mieszance dla niemowląt

nie wiesz, gdzie umieścić miksturę? Upiecz pyszne naleśniki! Naleśniki na mieszance dla niemowląt są cienkie i bardzo delikatne. Jest to świetna opcja, gdy dziecko jest dorosłe,a mieszanki wciąż jest dużo. Nie wyrzucaj go-lepiej zostawić go w rezerwie i użyć do gotowania, ponieważ nie jest gorszy niż mleko w proszku. Na przykład dobrze jest zabrać mieszankę do kraju, gdzie nie zawsze można kupić świeże mleko, ale chcesz rozpieszczać krewnych pysznymi naleśnikami na śniadanie.
AneczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 10 % 4 g
węglowodany 69 % 27 g
164 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

takie naleśniki są przygotowywane na tej samej zasadzie, co w mleku lub kefirze, nie jest trudniejsze. Okazuje się smaczne i miękkie. Świetny sposób na zastosowanie mieszanki dla niemowląt w skrzynce, gdy pozostało jej zbyt wiele.

więc zaczynamy gotować. W odpowiednim rozmiarze, wystarczająco dużym pojemniku, wlej określoną ilość wody. Następnie wlej Jedzenie dla niemowląt i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.

następnie rozbijamy jaja kurze. Lepiej nie robić tego od razu w cieście, ale w osobnej szklance i już z niego dodawać. W ten sposób możesz zabezpieczyć ciasto przed dostaniem się niezbyt świeżego produktu (co często zdarza się w przypadku jaj sklepowych). Wszystko mieszamy.

następnym krokiem jest dodanie cukru granulowanego i odrobiny soli do ciasta. Wszystko ponownie dobrze mieszamy trzepaczką (możesz nawet użyć widelca, a jeśli chcesz, użyj miksera lub blendera z dyszą ramową).

przesiej mąkę pszenną i zacznij dodawać ją do pojemnika z ciastem. Robimy to partiami, nie od razu, aby nie było grudek. Po każdym dodaniu mąki dokładnie zagnieść ciasto. Powinien okazać się gęsty, niezupełnie płynny.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

umieść patelnię na średnim ogniu i dobrze ją rozgrzej. Zaczynamy piec naleśniki, dla których smarujemy patelnię olejem roślinnym i wlewamy ciasto. Pieczemy jak zwykle - z obu stron do rumieńca. Przed każdym kolejnym naleśnikiem ponownie nasmaruj patelnię.

podawaj naleśniki ze śmietaną lub innymi dodatkami. Na przykład płynny miód, dżem, dowolny syrop. Możesz uzupełnić naleśniki świeżymi jagodami i kawałkami owoców. Skrop rozpuszczoną czekoladą lub posyp kawałkami czekolady. Ogólnie istnieje wiele opcji-możesz wybrać według własnych upodobań. Dodatek do naleśników może być pikantny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy