świeże kotlety śledziowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
świeże kotlety śledziowe są bardzo smaczne i soczyste, doskonała różnorodność stołu rybnego.
1. Rozmrozić śledzie, wypatroszyć, pokroić w filety.
2. Zmiel w kombajnie lub maszynce do mięsa, dodając cebulę.
3. Dodaj jajko i skrobię ziemniaczaną do mięsa mielonego. Dobrze zagnieść mięso mielone, sól, pieprz. Możesz dodać ulubione przyprawy.
4. Uformuj kotlety z mielonego mięsa, zwiń je w bułkę tartą.
5. Rozgrzej olej. Smażyć kotlety na oleju po obu stronach, przykryć pokrywką i lekko dodając wodę, ugotować kotlety pod pokrywką-pozwoli to na pęcznienie skrobi, a kotlety okażą się bujne i przewiewne.
najlepiej podawać z dodatkiem tłuczonych ziemniaków, z warzywami i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g