skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w cienkie paski, smażymy na oleju roślinnym przez 4-5 minut, po czym wlewamy trochę wody (100 ml) i dusimy wołowinę pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu przez około 25 minut.
2. Rozbijamy jajka do miski, lekko solimy i pieprzymy, ubijamy widelcem do uzyskania gładkości. Z powstałej masy smażymy dwa cienkie naleśniki, zwijamy w rolkę i kroimy w cienkie paski.
3. Moje liście sałaty, pozwól im wyschnąć. Mój ogórek, pokroić w paski. Zmiel pióra zielonej cebuli nożem, a następnie orzechami. Obierz czosnek.
4. Na dnie talerza do serwowania układamy liście sałaty, następnie wołowinę, ogórek, wyciskamy czosnek przez prasę, układamy naleśniki jajeczne, robimy siatkę majonezu, posypujemy posiekaną zieloną cebulą i posiekanymi orzechami.
w tym momencie sałatkę można już podawać na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal / 100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g