Sałatka rzymska z wołowiną i naleśnikami jajecznymi

Łatwa sałatka z mięsem i ziołami! Bardzo smaczne! Sałatka rzymska z wołowiną i naleśnikami jajecznymi przypadnie do gustu miłośnikom przewiewnych, niskokalorycznych sałatek. Danie jest w rzeczywistości dość lekkie, zdrowe, bardzo smaczne. Lepiej wybrać dobrą odmianę wołowiny do gotowania, bez folii i tłuszczu.
joschkinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 6 % 2 g
205 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w cienkie paski, smażymy na oleju roślinnym przez 4-5 minut, po czym wlewamy trochę wody (100 ml) i dusimy wołowinę pod zamkniętą pokrywką na małym ogniu przez około 25 minut.

2. Rozbijamy jajka do miski, lekko solimy i pieprzymy, ubijamy widelcem do uzyskania gładkości. Z powstałej masy smażymy dwa cienkie naleśniki, zwijamy w rolkę i kroimy w cienkie paski.

3. Moje liście sałaty, pozwól im wyschnąć. Mój ogórek, pokroić w paski. Zmiel pióra zielonej cebuli nożem, a następnie orzechami. Obierz czosnek.

4. Na dnie talerza do serwowania układamy liście sałaty, następnie wołowinę, ogórek, wyciskamy czosnek przez prasę, układamy naleśniki jajeczne, robimy siatkę majonezu, posypujemy posiekaną zieloną cebulą i posiekanymi orzechami.

w tym momencie sałatkę można już podawać na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal / 100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy