kotlety z sardynek w puszkach z ryżem

pyszne, satysfakcjonujące i bardzo niedrogie danie! Takie kotlety można gotować z dowolną puszką, ale oczywiście tylko w oleju. Ryż można również wziąć zarówno okrągły, jak i podłużny - nie wpłynie to na smak kotletów! Ciastka rybne z ryżem są bardzo satysfakcjonujące, smaczne i dość niedrogie danie! Gotowanie nie trwa długo i okazuje się całkiem przyzwoitą liczbą kotletów)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 31 % 11 g
węglowodany 49 % 17 g
182 kcal
IG: 6 / 71 / 24

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z sardynek w puszkach z ryżem? Przygotuj proste potrawy. Mam konserwy-sardynki w oleju.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw zrób ryż. Konieczne jest dobre spłukanie zbóż, zalanie trzema szklankami wody i gotowanie. To 10-15 minut, czas zależy od odmiany ryżu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie drobno posiekaj cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć cebulę na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor, ostudzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy wszystkie składniki są przygotowane-w misce włóż schłodzony ryż, cebulę, przetwory rozgniecione widelcem, drobno posiekany koperek, sól, pieprz do smaku i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj 2 jajka i ponownie wszystko dobrze zagnieść.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso mielone jest gotowe. Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wsyp bułkę tartą do talerza. Rękami zanurzonymi w wodzie zrób kotlety i zastąp je bułką tartą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść kotlety na rozgrzanej patelni i smaż na złoty kolor z każdej strony.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ciastka rybne z ryżem są bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Dobrze nadają się do nich świeże warzywa i sos pomidorowy. To jest pyszne!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotuj dla zdrowia i smacznego!

możesz podawać takie kotlety ze świeżymi warzywami-to całkiem satysfakcjonujące. I bardzo przydatny będzie sos pomidorowy! Smacznego!

ważne! Aby dania z ryżem były niezmiennie smaczne, przeczytaj artykuł o zawiłościach wyboru ryżu i sekretach jego przygotowania .

wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Sardynki konserwowe - 221   kcal/100g

Podobne przepisy