Sałatka z krewetek z pomarańczami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Potrzebne składniki
Krok 3:
Białko z solą i pieprzem ubij
Krok 4:
Dodaj skrobię
Krok 5:
Włóż krewetki do ubitego białka
Krok 6:
Smaż krewetki na oliwie z oliwek przez kilka minut
Krok 7:
Połóż na ręcznikach papierowych, aby ułożyć nadmiar tłuszczu
Krok 8:
W przypadku sosu wyciśnij sok z połowy pomarańczy, wlej na patelnię, dodaj cukier i sos sojowy. Gotuj, aż zgęstnieje
Krok 9:
Obierz i pokrój drugą połowę pomarańczy
Krok 10:
Krewetki i pomarańcze połączyć, wymieszać, posypać zieloną cebulą, polać sosem. Gotowe!
nie ma sensu opisywać, jak smaczne jest, Musisz spróbować!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g