skład / składniki
metoda gotowania
Kazinaki, grillowanie, ogólnie uwielbiam wszystko, co związane z orzechami, nasionami, karmelem. Niedawno odkryłam nowy smak-sezam z karmelem-jest po prostu luksusowy! Zasadniczo ten posiłek jest używany przeze mnie jako lekka przekąska. Przepis kulinarny na ten przysmak jest bardzo prosty.
najpierw należy przygotować arkusz woskowanego papieru do pieczenia.
następnie drobno posiekaj pistacje i wlej je na patelnię, dodaj Simsim, miód i cukier. Umieść to wszystko na dużym ogniu i smaż, mieszając bez zatrzymywania się. Po około 5 minutach, a może wcześniej, masa stanie się pięknym jasnym złotym różem. Na tym etapie jest jedna subtelność-jeśli mieszanina jest niedogotowana, wszystko przyklei się do papieru "mocno", ale jeśli się rozgotujesz, wtedy kazinaki będą "kamienne". Dlatego wniosek-smażyć z umiarem.
wylej tę mieszaninę na przygotowany Papier i przykryj tym samym papierem. Lekko wyrównaj to wzgórze, naciskając arkusz rękami. Następnie wykonujemy tę masę bardzo cienką, w tym celu możesz użyć wałka do ciasta. Następnie usuń górną kartkę papieru i pozwól kazinakom trochę stwardnieć. Następnie pokrój półtwardą płytkę ostrym nożem w równe romby (lub możesz kwadraty, trójkąty itp. – kto lubi) i pozwól jej całkowicie ostygnąć i stwardnieć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g