skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mięso można wziąć dowolne, kurczak lżejszy, szybszy i łatwiejszy w sposobie i czasie gotowania, a także w użyciu. Kto chce obiad bardziej kaloryczny i pożywny, może użyć wołowiny lub wieprzowiny. Ale to mięso zajmie więcej czasu. Najważniejsze jest użycie świeżego mięsa. Lepiej gotować pierś z kurczaka, jest bardziej delikatna i dietetyczna.
Krok 2:
Myjemy mięso, kroimy w małe kostki. Fasolkę szparagową można zabrać ze swojej działki lub kupić mrożoną w sklepie. Najważniejsze jest, aby wziąć młodą fasolę, która jest nadal bez jajnika grochu, jest bardziej delikatna. Pokrój go na małe kawałki o długości około 2 centymetrów.
Krok 3:
Wlej oliwę z oliwek na patelnię. Można go zastąpić dowolnym innym roślinnym lub słonecznikowym. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż pokrojone mięso, smaż je, aż zmieni kolor na biały, od czasu do czasu obracając.
Krok 4:
Dodaj fasolę na patelnię do mięsa, wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Przykryj pokrywką, pozwól potrawie potnąć się przez około 7 minut. To wystarczająco dużo czasu, aby fasola się ugotowała. Ale w żadnym wypadku nie należy jeść surowej lub słabo poddanej obróbce cieplnej zielonej fasoli, w przeciwnym razie można się zatruć. Zdejmij pokrywę, wyłącz ogień. Odstawiamy naczynie na około 2-3 minuty, aby nadmiar płynu odparował.
Krok 5:
W międzyczasie myjemy świeże warzywa i drobno je kroimy. Koperek, pietruszka i bazylia są idealne do Dania. Możesz użyć kilku liści szczawiu, rozrywając go rękami na małe kawałki i posypując naczynie. Nadaje potrawie przyjemną kwaskowatość. Pyszne i zdrowe mięso z zieloną fasolką jest gotowe. podajemy go do stołu w ciepłej formie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g