fasolka szparagowa z kurczakiem na patelni

bardzo szybkie, proste, zdrowe i smaczne danie! Wielu przestrzega zdrowej i zdrowej diety. W okresie letnim jest to łatwiejsze i łatwiejsze. Po pierwsze, obfitość zdrowych i lekkich warzyw. Po drugie, w gorącym sezonie nie chcesz tłustych i śmieciowych potraw. Po trzecie, w upale i gotowaniu skomplikowanych potraw nie ma też szczególnego pragnienia. Pomagają proste i smaczne dania z warzyw i białego mięsa bogatego w białko, kurczaka. Na przykład mięso z zieloną fasolką. Jest przygotowywany szybko i prosto. Mięso może być grubsze, na przykład wołowina lub wieprzowina, ale gotowanie zajmie więcej czasu.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 14 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 9 % 2 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mięso można wziąć dowolne, kurczak lżejszy, szybszy i łatwiejszy w sposobie i czasie gotowania, a także w użyciu. Kto chce obiad bardziej kaloryczny i pożywny, może użyć wołowiny lub wieprzowiny. Ale to mięso zajmie więcej czasu. Najważniejsze jest użycie świeżego mięsa. Lepiej gotować pierś z kurczaka, jest bardziej delikatna i dietetyczna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy mięso, kroimy w małe kostki. Fasolkę szparagową można zabrać ze swojej działki lub kupić mrożoną w sklepie. Najważniejsze jest, aby wziąć młodą fasolę, która jest nadal bez jajnika grochu, jest bardziej delikatna. Pokrój go na małe kawałki o długości około 2 centymetrów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej oliwę z oliwek na patelnię. Można go zastąpić dowolnym innym roślinnym lub słonecznikowym. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż pokrojone mięso, smaż je, aż zmieni kolor na biały, od czasu do czasu obracając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj fasolę na patelnię do mięsa, wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Przykryj pokrywką, pozwól potrawie potnąć się przez około 7 minut. To wystarczająco dużo czasu, aby fasola się ugotowała. Ale w żadnym wypadku nie należy jeść surowej lub słabo poddanej obróbce cieplnej zielonej fasoli, w przeciwnym razie można się zatruć. Zdejmij pokrywę, wyłącz ogień. Odstawiamy naczynie na około 2-3 minuty, aby nadmiar płynu odparował.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W międzyczasie myjemy świeże warzywa i drobno je kroimy. Koperek, pietruszka i bazylia są idealne do Dania. Możesz użyć kilku liści szczawiu, rozrywając go rękami na małe kawałki i posypując naczynie. Nadaje potrawie przyjemną kwaskowatość. Pyszne i zdrowe mięso z zieloną fasolką jest gotowe. podajemy go do stołu w ciepłej formie. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy