skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować to pyszne danie, potrzebujemy warstwy mięsa bez kości (łopatki wieprzowej) o grubości 2,5 cm o wymiarach około 25 na 35 cm.
najpierw przygotowujemy produkty:
- obierz cebulę, a następnie pokrój ją na połówki i drobno posiekaj;
- umyj koper włoski, osusz ręcznikami papierowymi, następnie cienko pokrój cebulę i drobno posiekaj liście;
- kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy na małe kawałki;
- umyty i wysuszony świeży rozmaryn drobno posiekany;
- obieramy ząbki czosnku z łuski i cienko kroimy je w plasterki lub kostki-w razie potrzeby;
- dokładnie umyj jajka pod bieżącą wodą, wytrzyj ręcznikiem papierowym;
- obierz czerwoną cebulę i pokrój każdą cebulę na połówki. Jeśli cebula jest duża, możesz pokroić cebule na ćwiartki lub jeszcze mniejsze;
- mięso myjemy i suszymy papierowymi ręcznikami;
- przygotowujemy niezbędne przyprawy, olej i układamy wszystko w osobnych miseczkach.
kiedy skończysz, możesz zacząć! Więc:
1. Wlej połowę określonej ilości oliwy z oliwek na dużą patelnię, podgrzej ją na średnim ogniu. Następnie zmniejszamy ogień, rozprowadzamy posiekaną cebulę na patelni, a także koper włoski (cebulę). Smażyć wszystko razem, od czasu do czasu mieszając, przez 10 minut (aż warzywa zmiękną).
2. Rozłóż posiekaną kiełbasę na tej samej patelni, a także wlej nasiona kopru włoskiego i włóż posiekany rozmaryn, posiekany czosnek, posyp wszystko czarnym pieprzem. Smaż wszystko, mieszając, przez 5 minut. Kawałki kiełbasy powinny się zrumienić. Następnie posyp zawartość patelni solą, ponownie zamieszaj. Przenieś powstałą mieszaninę na płaski talerz o odpowiedniej wielkości i pozwól jej ostygnąć do temperatury pokojowej. Kiedy tak się stanie, dodaj posiekane liście kopru włoskiego, rozbij jajka, zamieszaj.
3. Włącz piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Przygotowaną czerwoną cebulę układamy na dnie formy. Połóż wieprzowinę na powierzchni roboczej, posyp solą i czarnym pieprzem, wcierając je w mięso. Następnie rozprowadzamy mieloną kiełbasę na warstwie wieprzowiny, równomiernie rozprowadzamy, pozostawiając puste miejsca z boków o szerokości około 2,5 cm, a następnie zwijamy warstwę w rolkę wzdłuż dłuższego boku, dość ciasno i zawiązujemy sznurkiem kuchennym w odstępach 2-3 cm.
4. Wkładamy formę do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie na 2,5 godziny. Od czasu do czasu zaglądamy do piekarnika i polewamy porchette na wierzch wyróżnionym sokiem. Mięso powinno stać się miękkie. Może być konieczne wydłużenie czasu gotowania o pół godziny. Połóż gotową rolkę na desce do krojenia i pozwól jej leżeć tam przez 15 minut.
Porchetta jest gotowa! Pozostaje tylko pokroić go w plasterki i pięknie podać. Nawiasem mówiąc, pyszne czerwone wino idealnie do niego pasuje.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g