skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ten pyszny pasztet, potrzebujesz:
1. Ustaw Multicooker, aby rozgrzał się w trybie "smażenia".
2. Drobno posiekaj cebulę.
3. Dodaj nieco ponad połowę masła do rozgrzanej multicookera.
4. Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
5. Po około 3-4 minutach dodaj śmietanę lub śmietanę, wymieszaj i smaż przez kolejne kilka minut.
6. Opłucz wątrobę i posiekaj w blenderze.
7. Zatrzymaj smażenie, dodaj cebulę do wątroby, Dodaj również sól i pieprz. Jeszcze raz wszystko zmielić i wymieszać.
8. Wypełnij wszelkie małe formy silikonowe mieszanką z blendera.
9. Gotuj w powolnej kuchence na parze w odpowiednim trybie przez 12 minut.
10. Na gorącym pasztecie w foremkach rozprowadzić równą ilość pozostałego masła i pozostawić masło do stopienia, a pasztet do ostygnięcia.
11. Wyjmij schłodzony pasztet z foremek na talerz.
gotowy pasztet można posmarować kanapkami lub zjeść w przekąskach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g