Sałatka z kiszonej kapusty i grzanek

przyjemnie chrupiąca sałatka w pośpiechu. Łatwiej i szybciej po prostu nie ma dokąd pójść. Dobrze sprawdza się jako przekąska do wódki.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 77 % 10 g
48 kcal
IG: 30 / 0 / 70

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obrany ogórek pokroić w kostki wielkości krakersów, których będziesz używać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj ogórki do kapusty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj grzanki i wymieszaj.

lepiej wziąć pikantne krakersy lub z jakimś smakiem. miałem domowej roboty, z kurkumą i papryką. W takim przypadku dodatkowe przyprawy nie są potrzebne, a solanka, która znajduje się w kapuście, działa jako dressing.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g

Podobne przepisy