Sałatka z fasoli z pomidorami

gotuje się szybko, łatwo i smacznie, niskokalorycznie ! Wszystkie produkty są w nim odpowiednio dobrane, więc smak jest bardzo harmonijny. Ta sałatka jest właśnie wtedy, gdy prosta jest pyszna. Możesz podawać na lunch i kolację, pasuje do prawie każdego menu. I możesz go ugotować o każdej porze roku!
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 57 % 13 g
117 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Liść sałaty ma być używany tylko do serwowania, ale kto lubi, można go również dodać do sałatki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pomidora w kostkę / wielkości fasoli/. Opłucz fasolę, spuść wodę przez durszlak. Połącz wszystko w salaterce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj sos sałatkowy : w misce wymieszaj drobno posiekany czosnek, sól, świeżo zmieloną mieszankę papryka i olej roślinny. Wymieszać lekko ubijając, aby masło maksymalnie nasycony aromatem przypraw.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj warzywa, dodaj do salaterki. Dopraw sałatkę i delikatnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas serwowania połóż na liściu sałaty. Smacznego !

fasola może być gotowana w dowolnym kolorze. Jeśli w puszkach, to bez sosów-
naturalne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rzeżucha - 32   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy