Sałatka z fasoli z pomidorami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Liść sałaty ma być używany tylko do serwowania, ale kto lubi, można go również dodać do sałatki.
Krok 2:
Pokrój pomidora w kostkę / wielkości fasoli/. Opłucz fasolę, spuść wodę przez durszlak. Połącz wszystko w salaterce.
Krok 3:
Przygotuj sos sałatkowy : w misce wymieszaj drobno posiekany czosnek, sól, świeżo zmieloną mieszankę papryka i olej roślinny. Wymieszać lekko ubijając, aby masło maksymalnie nasycony aromatem przypraw.
Krok 4:
Drobno posiekaj warzywa, dodaj do salaterki. Dopraw sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 5:
Podczas serwowania połóż na liściu sałaty. Smacznego !
fasola może być gotowana w dowolnym kolorze. Jeśli w puszkach, to bez sosów-
naturalne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rzeżucha - 32 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g