Sałatka piękna ze świeżych warzyw
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Posiekaj kapustę w cienkie paski.
2. Paprykę i ogórki kroimy w paski.
3. Zetrzyj buraki i marchewki na grubej tarce.
4. Rozłóż sałatkę na talerzu, posyp olejem roślinnym i sokiem z cytryny. Dodaj sól i pieprz do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g